Черкаська прокуратура через суд забирає ще 40 га землі у Валерія Хорошковського, придбані ним у Канівському районі

Черкаська прокуратура через суд забирає ще 40 га землі у Валерія Хорошковського, придбані ним у Канівському районіПрокуратурою Черкаської області до суду заявлено черговий позов про скасування незаконного розпорядження Канівської районної державної адміністрації та витребування з протиправного володіння сім’ї Валерія Хорошковського земельних ділянок, вкритих лісами, площею близько 40 га.

Нагадаємо, аналогічний позов щодо земель площею 26 га прокуратурою Черкаської області подано в листопаді поточного року, на цей час позовна заява перебуває у провадженні Канівського міськрайонного суду.

Підставою для заявлення зазначених вище позовів став факт виявлення прокуратурою злочинної схеми виведення державних земель лісового фонду в приватну власність членам родини колишнього високопосадовця Валерія Хорошковського.

Так, особи, зацікавлені в незаконному оформленні земельних ділянок, підшукали жителів області, яких схилили до «співпраці», після чого за сприяння керівництва Канівського районного відділу земельних ресурсів в лютому 2005 року розпорядженням Канівської районної державної адміністрації у власність 46 громадянам безоплатно було передано 66 га земель лісогосподарського призначення в адміністративних межах Бобрицької сільської ради. Таким чином, зазначені ділянки було розподілено на підставних осіб з метою подальшого перепродажу їх зацікавленим особам. Після злочинних маніпуляцій землі, розташовані єдиним масивом, були придбані Хорошковським О.В. та його родичами.

На цей час у власності родини Валерія Хорошковського на території згаданої сільської ради перебуває 66 га земель, незаконно наданих для ведення особистого селянського господарства. І це при тому, що діючий Закон України «Про особисте селянське господарство» визначає, що для ведення особистого селянського господарства використовують земельні ділянки розміром не більш як 2,0 га, передані фізичним особам у власність або оренду в порядку, встановленому законом.
Прокуратурою також з’ясовано, що поза увагою посадовців Канівської районної державної адміністрації та Канівського районного відділу земельних ресурсів залишилися й те, що вказані землі входили до складу лісового масиву, щодо використання та розпорядження якими законодавством передбачено певні обмеження.
14.12.2016 08:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter