Прокуратура: У Черкасах судитимуть чоловіка за квартирні крадіжки й розбій

Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевого жителя за вчинення крадіжок з квартири, грабежів та розбоїв.

За інформацією Черкаської місцевої прокуратури, встановлено, що в лютому поточного року 36-річний громадянин П., маючи не погашені та не зняті судимості за вчинення, в тому числі, корисливих злочинів, пошкодивши вікно, проник до будинків потерпілих, заволодівши майном на суму більше 7 тис. грн., та 25 тис. грн.

Крім того, в квітні 2016 року зловмисник незаконно проник до квартири, однак, з’ясувавши що в помешканні перебуває власниця, яка помітила його, з метою заволодіння її майном, скоїв напад на потерпілу, намагаючись дізнатись де знаходяться матеріальні цінності, завдавши останній тілесних ушкоджень, та заволодівши в подальшому її грошовими коштами. Аналогічним способом гр. П. здійснив напад ще на одну потерпілу.

Також зловмисник проникнувши до квартири, пограбував її власницю на 50 тис. грн. і скоїв грабіж на вулиці, заволодівши майном потерпілої особи на суму близько 30 тис. грн.

Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно вказаного громадянина за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням у житло), ч. 3 ст. 187 КК України – (розбій, поєднаний з проникненням у житло), ч. 3 ст. 187 КК України – (розбій, вчинений особою, яка раніше вчиняла розбій, поєднаний з проникненням у житло), ч. 3 ст. 186 КК України – (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений повторно, поєднаний з проникненням у житло), ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, вчинений повторно).

Наразі громадянин П. перебуває під вартою.

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень обвинуваченому загрожує до 12 років позбавлення волі.
28.10.2016 14:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter