Прокуратура: Черкащанка, яка за підробленими документами 6 років незаконно отримувала пенсію, може сісти на 3 роки

За інформацією прокуратури Черкаської області, Черкаським відділом поліції ГУ НП України в Черкаській області проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно громадянки К., яка в квітні 2009 року надала працівнику Управління пенсійного фонду України в м. Черкасах Черкаської області підроблені документи, внаслідок чого їй було призначено пенсію за віком, відповідно до статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

Таким чином, на підставі підроблених документів гр. К. з 2009 по 2015 р.р. незаконно отримала грошові кошти у вигляді пенсії на загальну суму майже 95 тис. грн., що більше ніж в 155 разів перевищує неоподатковуваний мінімум громадян станом на момент закінчення злочину, чим спричинила значну шкоду Пенсійному фонду України.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено, Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), що завдало значної шкоди та використання завідомо підроблених документів).

Санкція тяжчого із злочинів передбачає покарання до 3-х років позбавлення волі.
04.10.2016 18:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter