У Черкасах вшанували загиблих в Іловайському котлі

Молебень за загиблими в Іловайському котлі зранку відслужили у Свято-Троїцькому соборі Черкас. Як інформують у Черкаській ОДА, сюди молитовно пом’янути полеглих прийшли їхні бойові побратими, владці та інші небайдужі містяни. Опісля молебню черкащани поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України».
У Черкасах вшанували загиблих в Іловайському котлі

Іловайську трагедію очільник області називає національною. Юрій Ткаченко закликав усіх черкащан завжди пам’ятати про загиблих героїв.

– Іловайську трагедію ми ніколи не вибачимо, – зауважує голова Черкаської ОДА. – Це – підле вбивство Росією та її найманцями наших військових, яким був обіцяний «зелений коридор». Ми пам’ятаємо полеглих у тому пеклі та шануємо. І сподіваємося, що винних за ці смерті врешті буде покарано. Серед загиблих під Іловайськом, за даними нашого військкомату, і троє черкащан. Це – солдати Максим Харченко із Золотоніщини, Олексій Погорілий із Кам’янщини та Віталій Малиш із Тальнівщини. Наше завдання – підтримувати їхніх рідних і близьких. Як і тих, хто вцілів у тому пеклі. Я нагадую, що з усіма питаннями можна звертатися до нашого Центру допомоги учасникам АТО, що розташований в ОДА.

Сьогодні в Черкасах оголошено скорботу за полеглими під Іловайськом два роки тому. Нагадаємо, за різними даними, тоді загинули від кількох сотень до півтисячі українських бійців.
29.08.2016 18:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter