У Черкасах накрили конвертаційний центр, через який прокачали близько 50 млн. грн.

У Черкасах накрили конвертаційний центр, через який прокачали близько 50 млн. грн. Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної діяльності конвертаційного центру, який надавав послуги з формування податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку на територіях області та міста Києва.

Так, працівниками фіскальної служби була виявлена група осіб, яка організувала діяльність ряду підприємств з ознаками фіктивності та, використовуючи реквізити цих підприємств, з метою конвертації безготівкових грошових коштів проводила незаконні операції.

Своїми діями вказаний «конвертаційний центр» сприяв третім особам у штучному формуванні податкового кредиту з податку на додану вартість та отриманні податкової вигоди у вигляді заниження суми ПДВ, що підлягала б сплаті до бюджету.

Упродовж 2012-2015 років загальна сума «проконвертованих» коштів становить близько 50 млн грн.

За даним фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в Черкаській області розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати обов’язкових платежів) КК України.
На даний час у кримінальному провадженні здійснюється відпрацювання підприємств, які користувалися вказаними послугами, та збираються докази здійснення безтоварних операцій з використанням фіктивних суб’єктів господарської діяльності.
18.03.2015 16:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter