За несплату аліментів 36-річного смілянина ледь не посадили в тюрму

За несплату аліментів 36-річного смілянина ледь не посадили в тюрму До Смілянського міськвідділу міліції надійшли матеріали стосовно 36-річного місцевого жителя, який протягом тривалого часу ухилявся від сплати аліментів для утримання малолітнього сина. Правоохоронці відразу почали перевірку отриманої інформації і з’ясували, що 36-річний житель міста Сміла протягом двох років перебував у законному шлюбі з місцевою жителькою. Під час подружнього життя в них народилася дитина. Минув певний час, сімейне життя не склалося. У 2002 році чоловік та жінка розлучилися. Відразу після цього колишня дружина подала до суду позов про стягнення аліментів на її користь для утримання малолітнього сина.
В 2006 році Смілянським міськрайонним судом було прийнято рішення, що колишній чоловік, батько дитини зобов’язаний сплачувати аліменти, в розмірі ¼ частини всіх видів заробітку щомісячно до повноліття дитини. Спочатку молодий батько старанно виконував свої зобов’язання. Згодом припинив приймати участь в утриманні та вихованні своєї дитини. Це продовжувалось тривалий час. На виклики до Державної виконавчої служби та на попередження про кримінальну відповідальність, батько не реагував і продовжував ухилятися від сплати аліментів.
Внаслідок злісного ухилення від сплати аліментів за чоловіком утворилась заборгованість в сумі 7761 грн. 25 коп.
Чоловік у своїх діях повністю розкаявся, хоча це не є виправданням. Проти порушника Закону було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 164 КК України (Ухилення від сплати аліментів) санкція якої передбачає штраф в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин, або виправними роботами на строк до одного року, або обмеженням волі на строк до двох років.
Після проведення досудового слідства, справа неплатника аліментів була направлена до суду. Працівники Феміди детально вивчили суть справи та винесли вирок - призначити покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік. На підставі ст.75 КК України від відбуття покарання звільнити з іспитовим строком на 1 рік. Також останнього було попереджено, що в разі повторного порушення з його боку, він може потрапити до в’язниці.
СЗГ УМВС області
25.05.2012 16:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter