Прокуратура: Начальник відділенні Черкаської ОДПІ вимагав від підприємця хабар за невтручання в його справи

Прокуратура: Начальник відділенні Черкаської ОДПІ вимагав від підприємця хабар за невтручання в його справиСлідчим відділом прокуратури Черкаської області повідомлено про підозру начальнику одного із відділень об’єднаної державної податкової інспекції в області за отримання неправомірної вигоди.

Установлено, що вказаний посадовець вимагав та отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду у розмірі 2 тис грн за не створення перешкод у здійсненні його господарської діяльності.

26 грудня поточного року, під час отримання вказаних коштів, підозрюваного у власному кабінеті затримано слідчим спільно з працівниками СБУ в порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом прокуратурою області розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди).

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте, суд відмовив у його задоволенні та обрав - домашній арешт.

Наразі вирішується питання про оскарження рішення суду щодо зміни запобіжного заходу на більш тяжкий, а також відсторонення посадовця від займаної посади.

Досудове розслідування триває.
29.12.2014 10:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter