Трьох киян за шахрайство із землею в Лисянському районі засуджено до 5 років позбавлення волі

Трьох киян за шахрайство із землею в Лисянському районі засуджено до 5 років позбавлення волі Апеляційний суд Черкаської області задовольнив апеляцію прокурора та скасував рішення суду першої інстанції, яким злочинному угрупованню призначено м’яке покарання за вчинення тяжкого злочину.

Як інформує прокуратура Черкаської області, судовим слідством встановлено, що злочинне угруповання, до складу якого входило 3 жителів Київської області, з вересня 2009 по травень 2010 років, шляхом шахрайства із використанням підроблених документів заволоділо земельними ділянками в адміністративних межах сільських рад Лисянського району області.

Вказані особи обвинувачувались у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме: шахрайство в особливо великих розмірах організованою групою.

Суд першої інстанції не погодився з позицією державного обвинувача, який просив призначити підсудним реальну міру покарання, та засудив останніх до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном в три роки.

Прокурор не погодився з рішенням суду в частині м’якості покарання та оскаржив його в апеляційному порядку.
Вироком апеляційного суду злочинцям призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
18.11.2014 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter