В Умані затримали крадія ноутбуків

В Умані затримали крадія ноутбуків Як інформує СЗГ УМВс в Черкаській області, до чергової частини Уманського міського відділу міліції звернувся 20-річний місцевий житель та повідомив, що з будинку, який він винаймає разом із своїми однокурсниками, шляхом пошкодження вікна викрадено два ноутбуки.

Працівники карного розшуку опитали громадян, проживаючих в прилеглих будинках, та перевірили можливі місця збуту вживаної техніки. В одному з таких місць оперативники вилучили крадений ноутбук та отримали опис зловмисника. Під його опис 26-річний місцевий житель і працівники міліції вирішили завітати до його оселі. Застати зловмисника вдома правоохоронцям не вдалося, проте довго шукати його не довелося, він був затриманий на одній із вулиць міста.

Чоловік зрозумів, що у правоохоронців достатньо доказів його вини і йому не вдасться ввести в оману міліціонерів, тому зізнався у вчиненні даного кримінального правопорушення. Розповів слідчому, що не працює та вживає наркотики. У вікні одного із будинків побачив відкриту кватирку і вирішив скористатися цим. Проник усередину, швидко прихопив комп’ютерну техніку, яка лежала на видному місці, та кинувся навтьоки. В той же день один ноутбук продав по низькій ціні відвідувачу одного із розважальних закладів міста, а інший - здав у ломбард. Виручені кошти витратив на свої потреби.

Як повідомив начальник Уманського міського відділу міліції Віталій Школенко, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.
13.10.2014 09:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter