Прокуратура: Під час літнього відпочинку дітей працівниками черкаських райдержадміністрацій допускалися суттєві порушення

Прокуратурою Черкаської області проведено перевірки щодо додержання вимог законодавства про оздоровлення та відпочинок дітей, в результаті яких встановлені численні порушення прав неповнолітніх.

Зокрема встановлено, що переважна більшість дітей охоплюються не оздоровчими послугами, а відпочинком у таборах денного перебування.
Управлінням праці та соціального захисту населення Уманської районної державної адміністрації діти направлялись на оздоровлення до санаторних закладів, профіль роботи яких не відповідав захворюванням неповнолітніх.

Численні порушення були допущені при направленні дітей пільгових категорій до Українського державного центру «Молода гвардія», а саме посадовці Черкаської районної державної адміністрації надали путівку на оздоровлення дитині, яка не мала на це достатніх правових підстав.

Також керівники оздоровниць та органів державного контролю не вжили належних заходів щодо створення безпечних умов перебування дітей в таких закладах.

За результатами перевірок з метою усунення порушень закону прокуратурою області внесено 32 подання, з яких на даний час 12 вже задоволено, 18 посадовців притягнуто до відповідальності, з них 3 посадовця органів контролю, та в інтересах держави заявлено 1 позов.
16.09.2014 11:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter