У Черкасах затримали серійного викрадача авто

За повідомленням СЗГ УМВС в Черкаській області, до чергової частини Придніпровського районного відділу міліції звернувся 57-річний місцевий житель та повідомив про крадіжку транспортного засобу.

Правоохоронці ретельно оглянули місце події, вилучили речові докази та розпочали пошуки зловмисника. До оперативників надійшла інформація, що громадяни бачили схоже авто на одній із вулиць міста. Працівники міліції негайно вирушили перевірити дану інформацію, яка знайшла своє підтвердження – автомобіль стояв у вказаному місці з порожнім баком, проте зловмисник встиг зникнути.

Через декілька днів до чергової частини Придніпровського райвідділу надійшов ще один схожий дзвінок. Місцевий житель повідомив черговому, що тільки що бачив, як до автомобіля його знайомого сідала невідома особа. Оперативники негайно виїхали на місце пригоди, де затримали 21-річного місцевого жителя.

Як з’ясувалося, затриманий також причетний до нещодавньої крадіжки автомобіля. Свій вчинок зловмисник пояснює відсутністю постійного місця проживання і саме для цього йому нібито була потрібна машина. Проте слідство розбереться у правдивості тверджень затриманого, а наразі за даним фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.
31.07.2014 15:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter