У Черкасах підозрюваний намагався підкупити міліцейського слідчого

У Черкасах підозрюваний намагався підкупити міліцейського слідчого Слідчий одного з райвідділів міста Черкаси звернувся до керівництва з інформацією про те, що особа, кримінальне провадження відносно якого знаходиться в його провадженні запропонувала йому п’ять тисяч доларів США за допомогу в уникненні кримінальної відповідальності. Як інформують у СЗГ УМВС в Черкаській області, дана інформація була негайно зареєстрована.

Оперативники УБОЗу з’ясували, що дійсно 63-річний чоловік, який підозрюється у вчиненні правопорушення передбаченого частиною 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України запропонував слідчому, який розслідує кримінальне провадження, по якому він проходить, надати йому неправомірну вигоду у розмірі 5000 доларів США за внесення правоохоронцем змін до матеріалів кримінального провадження, які б в подальшому стали підставою для закриття кримінального провадження або визнання підозрюваним невинним під час судового розгляду.

Оперативники УБОЗу провели необхідні заходи для документування даного кримінального правопорушення та затримання хабарника.

Йдучи на зустріч зі слідчим, чоловік навіть не підозрював, що за ним вже пильно стежать правоохоронці. Після передачі першої частини коштів, яка становила чотири тисячі доларів, він був затриманий.

Наразі слідчим управлінням УМВС відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)Кримінального кодексу України. Речові докази вилучено. Проводиться досудове розслідування.
23.07.2014 11:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter