На Черкащині триває операція "Мак": чергові плантація виявлено в Канівському, Городищенському та Корсунь-Шевченківському районах

Як інформують в СЗГ УМВС в Черкаській області, на території України триває оперативно-профілактична операція «Мак», під час якої працівники міліції виявляють та знищують незаконні посіви рослин маку і коноплі.

Так, співробітниками Канівського міськвідділу міліції було виявлено незаконне насадження маку у кількості понад 400 кущів. Незаконний посів на своїй присадибній ділянці організувала 49-річна жителька одного із сіл району. Жінка переконувала правоохоронців, що насадження маку зберігала виключно для власних потреб.

У Корсунь-Шевченківському та Городищенському районі області правоохоронцями також було виявлено незаконні посіви рослин снотворного маку. В обох випадках неозброєним оком було видно, що за рослинами ретельно доглядають прополюють, удобрюють та поливають. Загалом з двох ділянок правоохоронці вилучили 240 кущів. Одна із господинь, пояснюючи свої дії, запевняла правоохоронців, що вирощувала мак до свята Маковія, а з маківок хотіла зробити букети на продаж, інша розповідала про любов її родини до пиріжків з маком.
04.07.2014 15:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter