Черкаська делегація взяла участь у міжрегіональній Курській Коренській ярмарці

Черкаська делегація взяла участь у міжрегіональній Курській Коренській ярмарці Як інформують у Черкаській ОДА, на запрошення губернатора Курської області Російської Федерації Олександра Михайлова відбувся офіційний візит делегації Черкаської області до Курської області Російської Федерації. До її складу ввійшли заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Івашкевич, голова Уманської районної державної адміністрації Анатолій Петренко та керівники провідних сільськогосподарських підприємств області.
Метою візиту була участь у ХІІІ міжрегіональній універсальній оптово-роздрібній Курській Коренській ярмарці «Курская Коренская ярмарка – 2013» та II Середньоросійському економічному форумі.
Головною метою ІІ Середньоросійського економічного форуму було розширення внутрішнього ринку як фактору стійкості. На пленарній дискусії учасники обговорили способи підтримки вітчизняних виробників після вступу Росії до СОТ. Вперше в рамках форуму пройшло публічне ділове змагання інвестиційних проектів. Для їх оцінки було запрошено вчених-економістів, експертів із Торгово-промислової палати, банківської спільноти, інвестиційних компаній. У змаганні взяли участь 14 інвестиційних проектів дев'яти регіонів Центральної Росії. У перший день Форуму було проведено ділову дуель з продовольчої безпеки. Вислухавши думки двох груп експертів, гості Форуму підбили підсумок за допомогою відкритого електронного голосування.
Також у рамках Форуму відбувся «круглий стіл» «Роль і місце малого бізнесу в розвитку Середньоросійського регіону» під егідою Міністерства економічного розвитку Російської Федерації. Його учасники обговорили основні напрямки державної підтримки малого бізнесу, доступ до пільгових кредитів, допомогу підприємцям на муніципальному та регіональному рівні.
Серед інших заходів у рамках СЕФ-2013 відбулося відкриття другого Євразійського форуму овочівників під голосуванням ЄЕК, засідання робочої групи Ради при Повноважному Представнику Президента РФ у ЦФО щодо соціально-економічного розвитку на тему «Прикордонне співробітництво Центральної Росії: нові можливості для територій і зміцнення потенціалу міжрегіональної інтеграції» та ряд інших.
Учасники Форуму також відзначили значимість діалогу з експертами «Молодь в інноваційному просторі. Ідеї молодих в оцінці компетентних професіоналів», у рамках якого розглянуто питання впровадження та комерціалізації інвестиційних проектів молодих вчених; визначено проблеми, що знижують якісні та кількісні показники інноваційної діяльності молоді і не дозволяють повною мірою реалізувати їх науковий та креативний потенціал; запропоновано рекомендації щодо вирішення зазначених проблем. У роботі майданчика взяли участь 70 студентів та молодих вчених 20 освітніх установ семи суб'єктів Російської Федерації. Експертами виступили представники промислових підприємств, науково-дослідних центрів, інвестиційних та венчурних компаній.
«Круглий стіл» на тему «Екологія і бізнес: баланс інтересів як запорука сталого розвитку макрорегіону» став майданчиком для обговорення гострих питань водогосподарського комплексу, а також створення системи поводження з відходами. У дискусії взяли участь представники МУП «Курскводоканал», Донського басейнового водного управління, НВП «Курскстрой», ЗАТ «Системи водоочищення», комітету екологічної безпеки і природокористування м.Курська і багато інших.
Також у дні Форуму пройшло одне з найбільш значущих і масових заходів Середньоросійського регіону – Курський Коренський ярмарок. Щорічно на нього приїжджають більше 1000 російських і зарубіжних компаній. У ході роботи форуму та ярмарки проведено переговори та підписано ряд нових ділових угод. Підсумком першого дня роботи Курського Коренського ярмарку–2013 стало підписання дев'яти угод, трьох протоколів і одного меморандуму про співпрацю.
19.07.2013 09:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter