Бондюель: ми готові працювати в Черкаському районі

Як інформують у Черкаській РДА, нові можливості інвестиційного проекту в ТОВ «Маяк-Худяки» обговорено під час офіційної зустрічі голови райдержадміністрації Євгена Влізла з власниками французьких компаній «Євраліс Семенс Україна» та «Бондюель».
Бондюель: ми готові працювати в Черкаському районі

Цьогоріч компанія «Бондюель» планувала на землях Худяківської сільської ради збудувати завод із виробництва консервованих овочів, що мали надходити як для вітчизняного споживача овочів, так і на експорт. Як зізнався власник компанії, Белуа Бондюель, кращих земель, ніж в Черкаському районі, для вирощування ключових для компанії продуктів годі й шукати.
– Черкаський район є інвестиційно-привабливою територією, оскільки має значний природно-ресурсний, економічний, трудовий, рекреаційний та просторово-економічний потенціал, – зазначив Белуа Бондюель. – Ми мали великі плани щодо будівництва консервного заводу у Худяках, однак зовнішній ринок висуває свої вимоги, а компанія має думати про прибутки. У Росії ми поглинули свого конкурента. Тому на сьогодні для компанії доцільно залишити тільки один завод, що знаходиться в Краснодарському краї. Однак не відкидаємо можливості повернутися в Україну. Ми готові працювати в Черкаському районі, оскільки задоволені підходом обласної та районної влади до вирішення питань залучення інвестицій на Черкащині. А кращих земель для вирощування кукурудзи та горошку, ніж у Черкаському районі, не знайдемо.
Виробничі потужності ТОВ «Маяк-Худяки» для розширення діяльності використовуватиме компанія «Євраліс Семенс Україна», що вже кілька років поспіль успішно працює в аграрному секторі району, зокрема в Білозір’ї та Сагунівці. Компанія є одним із лідерів на європейському ринку високоякісного насіння кукурудзи, соняшника, озимого і ярого ріпаку, сої. Власники обох французьких компаній домовилися між собою про співпрацю. Як планувалося з перемовин, «Євраліс Семенс Україна» вирощуватиме на землях ТОВ «Маяк-Худяки» високоякісні сорти кукурудзи, та експортуватиме її для переробки «Бондюель».
За словами генерального директора «Євраліс Семенс Україна» Жана Батіста Маста, у 2013 році інвестиції компанії у розвиток худяківського господарства становитимуть близько 1070,0 тис. євро, крім того, планується використати 270 тис. євро на придбання поливних машин та 500 тис. євро – сільськогосподарської техніки.
Французькі інвестори усвідомлюють всю відповідальність перед територіальною громадою, на землях якої розгортають діяльність, тому кожне рішення перед прийняттям оцінюється не тільки з погляду бізнесу, але й з погляду соціального значення. Так, з початку 2013 року з Худяківською сільською радою буде укладена угода на соціальне партнерство, крім того, за землі запасу, резерву та не витребувані паї орендодавці отримуватимуть 4,5% від нормативної грошової оцінки.
Під час тристоронньої зустрічі Євген Влізло представив на розгляд представників компаній інші напрями для партнерства. Зокрема, йшлося про можливості будівництва річкового порту в Червоній Слободі, що у перспективі дозволить збільшити обсяги товароперевезень. Навігація по Дніпру стане початком відродження зеленого туризму, культурно-масового відпочинку не тільки жителів району, а й гостей Черкаського краю. У перспективі туристи зможуть оглядати не тільки Черкаси, а й інші найбільш визначні історико-культурні центри та пам’ятки культури. Разом із тим, розглядалася можливість будівництва курортно-санаторних та туристичних комплексів на узбережжі Дніпра, що сприятиме наповненню районного бюджету.
Сторони висловили сподівання щодо подальшого розвитку стосунків та реалізації конкретних проектів.

Довідково: Черкаський район займає перше місце в області за обсягом надходжень прямих іноземних інвестицій на одну особу населення, що становлять 7842,8 дол. США. Нещодавно можливості інвестицій у промисловість району обговорено у ході зустрічі з представником ТОВ «Хенкель Баутехнік (Україна)» щодо розташування заводу з виробництва сухих будівельних сумішей. Очікується надходження інвестицій в сумі 10 млн. євро. З метою модернізації систем централізованого водопостачання району залучено інвестора ТОВ «Газтеплоенерго» м. Львів. Протягом 2012–2013 років інвестор планує здійснити модернізацію 9 котелень із заміною котлів на енергоефективні та часткову заміну газових котлів на ті, що використовуватимуть альтернативні види палива.
04.12.2012 11:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
12:13 04.12.2012 O.ChUPRINA:
Цю справу потрібно поставити на ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ,не дати можливості загубити справу непомірними апетитами чиновників.