На Шполянщині почали шугати "мінімалістів"

На Шполянщині почали шугати "мінімалістів"На Шполянщині взялися контролювати заробітки працюючих. За інформацією прес-служби управління Пенсійного фонду в Шполянському районі, там двічі на тиждень проводить своє засідання комісія з питань заробітної плати, що діє при райдержадміністрації. І підстав для такої стурбованості більш ніж достатньо. Так, 76 підприємств Шполянського району звітують, що мають працівників, які отримують зарплату на рівні або нижче мінімальної. А всього таких працюючих біля семисот, є серед них і керівники. Середня зарплата по району ледве наближається до двох тисяч.
На чергове засідання комісії учора, 29 листопада, запросили керівників підприємств, у яких заробітки працівників суттєво відстають від середніх по району.
Начальник податкової адміністрації Костянтин Синьогуб застеріг, що там, де піддаватиметься сумніву розмір зарплати у керівництва чи інженерно-технічного персоналу, буде проводитися податкова перевірка вже у І кварталі 2013 року.
«Районна влада жодним чином не має наміру втручатися в господарську діяльність підприємств, - підсумував перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Боїн, - Однак будемо вимагати виконувати чинне законодавство, виплачувати людям гідну заробітну плату, що потім суттєво вплине на розмір їх майбутніх пенсій. Керівники підприємств повинні про це турбуватися, тож ми працюватимемо і надалі, щоб наблизити районний показник до середньо обласного.»
30.11.2012 15:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter