Міська рада Черкас просить у Азарова 44,7 млн. грн. на зарплати бюджетникам

Міська рада Черкас просить у Азарова 44,7 млн. грн. на зарплати бюджетникамВраховуючи ситуацію, що склалася з проходженням бюджетних платежів, депутати Черкаської міської ради звернулись до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, повідомляє Черкаська міська рада.
Народні обранці у своєму тексті звернення просять сприяти розблокуванню казначейства, котре зараз не пропускає платежі. Крім того, міськрада наголошує на нестачі коштів для вчителів та лікарів.


Текст звернення

Прем’єр-міністру України
Азарову М.Я.

Шановний Миколо Яновичу!

Просимо Вашої допомоги у вирішенні критичної ситуації, що склалась у бюджеті міста внаслідок недостатнього фінансового забезпечення делегованих державою повноважень та накопичення майже 12,0 млн.грн. боргів у зв’язку із тривалим непроведенням бюджетних платежів органами казначейської служби.
Враховуючи фактичне на сьогоднішній день та прогнозне до кінця року недоотримання закріплених доходів, доведених Міністерством фінансів України, а також можливі середньострокові позики, бюджет недоотримає ресурсів, необхідних для покриття першочергових бюджетних витрат, на суму близько 10,0 млн.грн.
Ситуація погіршується також у зв’язку із тим, що дефіцит по видатках на оплату праці працівників бюджетної сфери міста значно перевищує ресурси міського бюджету, які можуть бути мобілізовані на його покриття. Завдяки проведеним виконавчим комітетом Черкаської міської ради заходам з мобілізації надходжень та оптимізації витрат, а також виділеному урядом з початку року додатковому ресурсу (23,9 млн.грн.), дефіцит по видатках на оплату праці вдалося зменшити з 71,2 млн.грн. до 34,2 млн.грн., тобто, майже повністю відсутні кошти для нарахування і виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ у грудні 2012 року. Крім того, зберігається дефіцит коштів на виплату компенсацій фізичним особам по догляду за інвалідами (0,5 млн.грн.).
Безумовно, в межах, дозволених чинним законодавством, виконавчим комітетом буде і надалі проводитись відповідна робота, однак, зважаючи на розміри дефіциту, вирішити остаточно питання фінансового забезпечення делегованих державою повноважень за рахунок виключно внутрішніх ресурсів бюджету міста неможливо.
Для недопущення кризових явищ, які можуть виникнути наприкінці року, і збереження соціально-економічної стабільності, просимо зважено поставитись до проблем міста і сприяти:

1) виділенню додаткового трансферту з державного бюджету в обсязі не менше 44,7 млн.грн. для належного фінансового забезпечення виконання делегованих державою повноважень;
2) налагодженню своєчасного проходження платежів місцевих бюджетів та недопущенню колапсу казначейської системи обслуговування місцевих бюджетів у майбутньому.


Від імені Черкаської
міської ради С.О.Одарич
23.11.2012 12:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter