Черкасиобленерго: Розвитку товариства заважає сплата 35 млн. грн. щомісяця за борги 2015-2016 років

Черкасиобленерго: Розвитку товариства заважає сплата 35 млн. грн. щомісяця за борги 2015-2016 років 18 жовтня в головному офісі ПАТ "Черкасиобленерго" відбулася підсумкова нарада за 9 місяців роботи компанії. Про це інформує прес-служба компанії.

Динаміка роботи підприємства позитивна в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Основною перепоною стрімкого розвитку Товариства є сплата 35 млн грн щомісячно в ДП "Енергоринок" за борги створені в період з 2015-2016 років, а також відсутність фінансування затвердженої інвестиційної програми. Дані фактори не дали змоги провести модернізацію технічного обладнання, капітальні ремонти, закупку необхідних матеріалів та виконати підготовку до осінньо-зимового періоду.

Проте, не зважаючи на штучно створені труднощі, за 9 місяців 2018 року ПАТ "Черкасиобленерго" забезпечило 100,1% розрахунків за поточну куповану електроенергію в ОРЕ та належне погашення розстроченої за Ухвалами суду заборгованості минулих років. Виплата зарплати працівникам здійснювалась Товариством своєчасно у відповідності до законодавства та Колективного договору. За 9 місяців 2018 року середня заробітна плата працівників збільшилася на 22% і становить 9570 грн, що перевищує середній показник з поміж енергетичних компаній України. Працівники забезпечені засобами захисту, літнім та зимовим спецодягом, взуттям, а також необхідними матеріалами та обладнанням для належного виконання своїх обов'язків. Транспортні засоби підприємства підготували до зимового періоду: провели техогляд, ремонти, заміну акумуляторів та гуми. Також, всі структурні підрозділи підготували до опалювального періоду.

Енергетики доклали максимальних зусиль для проведення розчисток повітряних ліній електромереж та убезпечення споживачів від перебоїв з електропостачанням через обриви ліній внаслідок падіння дерев чи гілля. Проведено повну розчистку на ділянках Поляна-Сокирно 1 та Поляна-Сокирно 2 для убезпечення обласного центру від проблем із водопостачанням через відсутність електроенергії та не допущення повторення колапсу, як це відбулося в січні 2018. Особливу подяку висловили високовольтним бригадам Товариства та працівникам всіх РЕМ, що з квітня по листопад 2018 щоденно розчищали повітряні електрошляхи.

- Основна проблема на сьогодні - перегляд умов реструктуризації заборгованості перед ДП "Енергоринок" та вирішення питання щодо стягнення заборгованості з ПАТ "Азот". Ці питання ми намагаємося вирішити більше року. Також, важливим є процес розподілу ринку електричної енергії, ми докладаємо чималих зусиль для виконання вимог чинного законодавства щодо забезпечення повноцінного функціонування ТОВ "Черкасиенергозбут" та вирішення питань договірних відносин з споживачами електроенергії,- сказав Олег Самчук.
19.10.2018 16:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter