Міськрада Черкас: Бюджет міста залишається заблокованим

Міськрада Черкас: Бюджет міста залишається заблокованим За інформацією міськради Черкас, 11 жовтня в Черкаському адміністративному суді мало бути розглянуте клопотання департаменту юридичного забезпечення міськради з приводу скасування попереднього судового рішення, яке призупинило дію рішень, прийнятих на сесії міської ради 22 серпня.

Проте, судове засідання з цього приводу закінчилось, так і не розпочавшись. Причиною цьому став відвід судді Черкаського адміністративного суду Паламаря.

На засіданні був присутній і міський голова Анатолій Бондаренко, що прийшов підтримати представників громади Черкас.

Виступаючи, він повідомив, що внаслідок судового рішення, яке блокує дію міського бюджету, місто знаходиться на межі колапсу.

– Діти не можуть отримати молока, комунальники не можуть отримати своїх заробітніх плат. Цей суд не розуміє, що зробив, – заявив Анатолій Бондаренко.

Представник Черкаської міської ради в судовому засіданні заступник начальника відділу департаменту юридичного забезпечення Катерина Пидорич припустила, що такі дії позивача, як заява про відвід, спрямовані на затягування прийняття рішення у цій справі.

– Підстав для відводу судді ми не вбачаємо. Оскільки вже другий раз представник позивача застосовує своє процесуальне право на відвід, ми вбачаємо в цьому свідоме затягування вирішення цього питання. Воно не буде вирішено, доки суддя не матиме можливість слухати справу, – підсумувала пані Катерина.

Зі слів юриста, клопотання про скасування рішення, що блокують дію міського бюджету подано не лише до адмінсуду, а й до апеляційної інстанції.

Новий склад суду та дату його проведення мають призначити найближчим часом.
11.10.2018 16:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter