Держаудитслужба: У роботі Верхняцької дослідно-селекційної станції виявлено порушень на 526,4 тис. грн.

Державні фінансові аудитори Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Верхняцької дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України виявили порушень, що призвели до недоотримання та втрат ресурсів на загальну суму 526,4 тис. грн. Ревізія охопила період з 01.05.2016 по 31.05.2018.

Зокрема, Станція проводила реалізацію товарного зерна на підставі укладених договорів за цінами нижчими ніж ті, які склалися на товарній біржі в аналізований період, через що Станція недоотримала доходів на суму 167,6 тис. грн.

Аудитори встановили, що Станція не дотримала умов укладеного договору та вимог чинного законодавства, відвантажено цукровий буряк ДП «Іваньківський цукровий завод» (відносно якого розпочато провадження у справі про банкрутство) без отримання попередньої оплати за нього, через що Станція втрачено 253 тис. грн.

Окрім того, бухгалтерською службою Станції було завищено витрати на оплату праці, з порушенням вимог законодавства проведено оплату основних та додаткових відпусток, сплату єдиного соціального внеску на загальну суму 23,5 тис. грн.

Також аудитори встановлено, що протягом серпня 2016 року Станція б списала будівельних матеріалів на ремонт об’єктів житлового фонду, які є власністю фізичних осіб, що призвело до покриття витрат сторонніх фізичних осіб на загальну суму 38,9 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань на двох посадових осіб складено протоколи про адміністративну відповідальність.
04.10.2018 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter