2018 року на Черкащині обсяг виробництва в машинобудуванні зменшився на 17,6 %

2018 року на Черкащині обсяг виробництва в машинобудуванні зменшився на 17,6 % Як інформують у Головному управлінні статистики в Черкаській області, за 7 місяців поточного року підприємства машинобудування області реалізували промислової продукції на 1,5 млрд.грн (3,9% від загального обсягу реалізації промисловості області).

Підприємства машинобудування у січні–серпні поточного року зменшили обсяги виробництва порівняно з аналогічним періодом попереднього року на 17,6%. Зменшився випуск обладнання промислового для виробництва хлібобулочних виробів (крім печей хлібопекарських та тісторозкочувальних машин); обладнання промислового для перероблення м'яса або птиці; розпушувачів та культиваторів; вантажопідіймачів та конвеєрів пневматичних та іншої безперервної дії для товарів і матеріалів. Водночас збільшився випуск трансформаторів електричних; обладнання завантажувального, спеціально призначеного для використання у сільському господарстві; устатковання для наповнення, закупорювання пляшок, банок, закривання ящиків, мішків, їх запечатування, наклеювання етикеток; обладнання для екстрагування чи виробництва тваринних або нелетких рослинних жирів чи олій.

У січні–липні 2018р. підприємствами Черкащини експортовано продукції машинобудування (котли, машини, електричні машини) на 10,0 млн.дол. США.
В розвиток галузі підприємствами машинобудування за шість місяців 2018р. за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 31,4 млн.грн капітальних інвестицій та станом на 1 липня 2018р. залучено 771,3 тис.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу).
20.09.2018 16:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter