У Мокрокалигирській ОТГ було втрачено можливість отримати 707,9 тис. грн., - Держаудитслужба

За інформацією Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, фахівці Управління провели державний фінансовий аудит виконання бюджету Мокрокалигірської об’єднаної територіальної громади Катеринопільського району Черкаської області (далі - ОТГ) за період з 01.01.2016 до 31.05.2018.

Аудитори виявили, що бюджетом ОТГ протягом досліджуваного періоду була втрачена можливість отримати доходи на загальну суму 707,9 тис. грн через використання земель без правовстановлюючих документів, невнесення змін до чинних договорів оренди в частині збільшення орендних ставок, незабезпечення передачі всіх наявних земель в оренду тощо.

Запровадження органом місцевого самоврядування у 2016 – 2018 роках ставок податку на нерухоме майно та земельного податку нижче максимальних рівнів, визначених Податковим кодексом України, позбавило можливості збільшити дохідну частину місцевого бюджету на суму 6,6 млн грн.

Також виконавчий комітет Мокрокалигірської сільської ради на належному рівні не організував процесу управління майном комунальної власності територіальної громади, що позбавило можливості мобілізувати до бюджету додатково кошти на суму 426,8 тис. грн та заощадити бюджетні кошти на суму 184,2 тис. грн.
10.09.2018 14:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter