Прокуратура: У Червоній Слободі підприємство через суд відшкодувало понад 700 тис. грн. за змінення призначення належної їм землі

Прокуратура: У Червоній Слободі підприємство через суд відшкодувало понад 700 тис. грн. за змінення призначення належної їм землі За інформацією прокуратури Черкаської області, за позовом прокурора Черкаської місцевої прокуратури рішенням суду суб’єкта господарювання зобов’язано відшкодувати втрати сільськогосподарського виробництва та сплатити до бюджету 650 тис. грн. Ще 96 тис. грн. відповідачем добровільно сплачено під час судового розгляду справи.

Прокуратурою установлено, що за розпорядженням Черкаської райдержадміністрації цільове призначення 8 га земель в адміністративних межах Червонослобідської сільської ради Черкаського району для потреб одного з господарюючий суб’єктів змінено із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості, у зв’язку з чим товариство зобов’язувалося сплатити відповідні втрати сільськогосподарського виробництва відповідно до вимог земельного законодавства.

Оскільки у встановлений термін товариством указаний обов’язок виконано не було, за поновленням державних інтересів щодо стягнення до бюджету належних коштів до суду звернувся прокурор.
30.07.2018 11:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter