За 3 останні роки місцеві бюджети Уманського району непродуктивно витратили 34 млн. грн., - Держаудитслужба

За 3 останні роки місцеві бюджети Уманського району непродуктивно витратили 34 млн. грн., - Держаудитслужба Як інформує прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, фахівці Управління під час аудиту виконання місцевих бюджетів на території Уманського району за період з травня 2015 року по січень 2018 року виявили втрати доходів та непродуктивні витрати фінансових ресурсів місцевими бюджетами від неефективних управлінських рішень на суму 34 млн грн.

Через невикористання виконавчими органами місцевого самоврядування повною мірою своїх повноважень місцевими бюджетами району втрачено можливість отримати додаткові надходження від операцій із земельними ресурсами на суму 28,4 млн грн, з майном територіальних громад – майже 4 млн грн.

Бабанська селищна рада та Ладиженська сільська рада здійснили понад 1 млн грн непродуктивних витрат на утримання місцевої пожежної охорони внаслідок несвоєчасного ініціювання розподілу витрат з її утримання між іншими сільськими радами, які користувалися послугами місцевої пожежної охорони.

Крім того, за результатами аудиту встановлено неефективне використання коштів на суму 0,5 млн грн через розпорошення фінансування та, як наслідок, недосягнення конкретних результатів.
11.06.2018 10:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter