Прокуратура через суд намагається повернути у держвласність майно Тальнівського комбінату хлібопродуктів

Прокуратура через суд намагається повернути у держвласність майно Тальнівського комбінату хлібопродуктів Прокуратура Черкаської області звернулася до господарського суду з позовом про витребування на користь держави комплексу будівель та рухомого майна Тальнівського комбінату хлібопродуктів, які незаконно відчужено у приватну власність.

Нагадаємо, що восени 2017 року прокуратурою області за наслідками досудового розслідування затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, стосовно колишнього керуючого санацією ДВЗП «Тальне» ДАК «Хліб України», який в порушення вимог законодавства, вчинив незаконне відчуження майна вказаного підприємтва шляхом виведення цілісного майнового комплексу підприємства із власності держави.

Саме під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, яке здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області під процесуальним керівництвом працівників прокуратури області, встановлено, що в межах господарської справи про банкрутство ДВЗП «Тальне» ДАК «Хліб України» затверджено та виконано план санації в частині створення нової юридичної особи - ТОВ «Комбінат хлібопродуктів «Тальне» з передачею до його статутного капіталу нерухомого та рухомого майна вказаного підприємства-банкрута, внаслідок чого з власності держави за відкритими торгами, у приватну власність незаконно вибув комплекс нерухомого майна загальною площею понад 31 тис. кв. м та все рухоме майно, яке перебувало на балансі підприємства.

Перехід права власності відбувся з грубим порушенням вимог законодавства, оскільки відчужене майно лише перебувало у користуванні хлібоприймального підприємства загальнодержавного значення ДАК «Хліб України», не підлягало приватизації та належало державі в особі Кабінету Міністрів України, за відсутності волевиявлення останнього на відчуження цього майна.

Зазначене стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом, наразі за позовом прокурора про витребування майна господарським судом Черкаської області відкрито провадження.
30.03.2018 09:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter