У Жовтневому психоневрологічному інтернаті на Чорнобаївщині виялвено порушень на 958 тис. грн., - Держаудитслужба

У Жовтневому психоневрологічному інтернаті на Чорнобаївщині виялвено порушень на 958 тис. грн., - Держаудитслужба Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Жовтневого психоневрологічного інтернату за період з 01.01.2014 по 31.10.2017 фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області виявили порушень фінансової дисципліни на суму 958 тис. грн.

Зокрема, протягом 2014-2017 років кошти, отримані від органів Пенсійного фонду та соціального захисту населення, використовувалися із порушенням законодавства (закупівля товарів та послуг). Сума цього порушення становила майже 614 тис. грн.

Також аудитори виявили, що в інтернаті купували та списували харчові продукти, не передбачені нормами (молоко згущене, пельмені), та списували продукти (риба, м'ясо, хліб, крупи, макаронні вироби) за нормами вищими, ніж визначено законодавством, на загальну суму майже 300 тис. грн.

Окрім того, протягом 2017 року укладання договорів та закупівля палива (бензину марки А-95, А-92, дизельного палива, дизельної оливи) в інтернаті проводили без застосування процедур закупівель на загальну суму 437 тис. грн.

Серед інших виявлених порушень: завищення витрат на оплату праці через встановлення непередбачених законодавством надбавок і доплат, сплата єдиного соціального внеску з порушенням вимог законодавства, незаконне списання палива, медикаментів тощо.

За недотримання законодавства з фінансових питань 6 посадових осіб інтернату притягнуто до адміністративної відповідальності, установі зупинено операції з бюджетними коштами.
13.02.2018 13:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter