Джуган: Видатки на благоустрій в Черкасах - одни з найбільших серед міст України

Джуган: Видатки на благоустрій в Черкасах - одни з найбільших серед міст України Фактичні видатки на благоустрій по Черкасам за І півріччя 2017 року є одними з найбільших серед міст України. Про це сьогодні розповіла під час презентації аналізу фінансових показників міст України за 2016 рік та перше півріччя 2017 року директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган.

За її словами, видатки на благоустрій по Черкасам більші в 1,4 рази, ніж по м. Житомир, м. Херсон, м. Суми. За І півріччя 2017 року пріоритетними напрямками використання коштів у Черкасах є утримання зелених зон, площ, скверів (прибирання та вивіз сміття).

Також за І півріччя 2017 року видатки на будівництво, реконструкцію та ремонт вулично-дорожньої мережі у Черкасах – найбільші серед міст що порівнюються.

Водночас основною проблемою є значна кількість об'єктів, по яких відсутня виготовлена проектно-кошторисна документація. Внаслідок чого частина розпочатих та незавершених об'єктів переноситься на наступний бюджетний період, що призводить до подальшого збільшення вартості виконання робіт.

Наталія Джуган розповіла, що за доходами бюджету за перше півріччя 2017 році Черкаси (як і торік) займають четверте місце серед міст України.

За надходженнями до загального фонду на одного жителя Черкаси (як і торік) посідають п’яту сходинку рейтингу.

За надходженнями ПДФО у першому півріччі Черкаси займають восьме місце, плати за землю – четверте, податку на прибуток та плату за оренду комунального майна – одинадцяте місце, за доходами бюджету розвитку – четверте місце, за надходженнями коштів пайової участі у розвитку інфраструктури – третє, а також – від відчуження майна та продажу землі – десяте місце.

Наталія Володимирівна відзначає, що середній обсяг видатків на охорону здоров’я в розрахунку на одного жителя є одними з найбільших серед міст, що порівнювались. Питома вага видатків міського бюджету в цьому обсязі також є однією з найбільших.

Крім цього, у Черкасах чисельність фактично зайнятих посад працівників є однією з найвищих серед міст, що порівнювались, і значно перевищує відповідний показник в країнах ЄС.

Також за 1 півріччя 2017 року показник витрат на одного вихованця дошкільних навчальних закладів Черкас Черкаси є одним з найбільших серед міст, що порівнювались.

Тоді як кількість учнів у Черкасах на одну педставку є найнижчою, а видатки на утримання одного учня є також одними з найнижчих. А от показник кількості педагогічних ставок в школах естетичного виховання по м. Черкаси є середнім.
06.11.2017 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter