З початку 2017 року бюджети Черкаської області отримали податку на доходи фізосіб в 1,5 рази більше, ніж торік - 806 млн. грн.

З початку 2017 року бюджети Черкаської області отримали податку на доходи фізосіб в 1,5 рази більше, ніж торік - 806 млн. грн. Із початку року Черкаська область демонструє позитивну динаміку зростання доходів. Про це заявив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Зокрема, місцеві бюджети отримали більше 806 млн грн податку на доходи фізичних осіб. А це – в півтора разу більше, ніж торік.

Водночас легалізація виплати зарплати та подолання тіньової зайнятості населення досі особливо актуальні питання. І це – наш пріоритет. Дискримінація прав пересічного черкащанина на отримання гідної оплати праці та тіньові розрахунки не повинні мати місця в нашій області. Бо через це місцеві бюджети щомісячно недоотримують мільйони гривень, унеможливлюється розвиток територій.

До речі, резерви для наповнення бюджетів є. Приміром, підняття розміру орендної плати за паї. Найвищу ставку нині маємо на Золотоніщині – 8,2%, Мокрокалигірській ОТГ – 7,9% та ін. Проте є сільгоспвиробники, які досі розраховуються із власниками земельних паїв за ставкою 3% до грошової оцінки. І від цього програють, передовсім, громади.
14.06.2017 17:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter