Черкаська облрада затвердила зміни до бюджету області на 2017 рік

Як інформують у Черкаській облраді, минулої п`ятниці в ході пленарного засідання чергової сесії депутати розглянути та схвалили звіт про виконання обласного бюджету за 2016 рік і зміни до обласного бюджету на поточний рік.
Черкаська облрада затвердила зміни до бюджету області на 2017 рік

Зокрема, розподілена субвенція, передбачена обласному бюджету із державного бюджету місцевим, на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (що відбудуться 30 квітня) у сумі 1 136,6 тис. грн.; субвенція з державного місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам із особливими освітніми потребами у сумі 2 839,3 тис. грн.; субвенції з Катеринопільського, Черкаського районних бюджетів та бюджету Єрківської об’єднаної територіальної громади у сумі 1 200,0 тис. грн. на виконання обласної програми фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією області, а також із цих же бюджетів – 1 025,2 тис. грн. на придбання обладнання для обласних закладів охорони здоров’я і кабінетів здоров’я жінки, придбання ангіографічного обладнання та медичного обладнання для обласного кардіологічного центру.

Із коштів додаткового фінансового ресурсу, що сформувався за рахунок вільного залишку коштів загального фонду, залишків освітньої і медичної субвенцій, цільових залишків коштів спеціального фонду тощо передбачено виділити на виконання обласних програм:

1 300,0 тис. грн. – програми забезпечення правопорядку, запобігання і протидії корупції в області на 2016-2020 роки;
918 тис. грн –програми підтримки вищих навчальних закладів Черкаської області на 2015-2019 роки;
740,0 тис. грн. – програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2017-2020 роки;
612,5 тис. грн. – комплексної програми забезпечення функціонування та розвитку мобілізаційної готовності та мобілізації, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2016-2017 роки
500 тис. грн. – програми протидії тероризму на території Черкаської області на 2017-2020 роки;
200 тис. грн. – комплексної програми забезпечення техногенної та пожежної безпеки на території області, вжиття заходів щодо ліквідації наслідків 4 можливих надзвичайних ситуацій та подій на 2016-2020 роки;
183,828 тис. грн. на виконання програми економічного і соціального розвитку області на 2017 рік (забезпечення діяльності Агенції регіонального розвитку Черкаської області).
Черкаська облрада затвердила зміни до бюджету області на 2017 рік

Окрім цього, виділено 1 298,0 на придбання навчального обладнання «LEGO» та кабінетів фізики, хімії, біології та інформатики для КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради»; 1 647,0 тис. грн. на проведення ремонтів системи опалення та санітарних кімнат в обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву, 1 000,0 тис. грн. – створення літньої спортивної бази на умовах співфінансування з м. Черкаси та ще 368 тис. грн. на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту.

У сфері медицини передбачено 10 000,0 тис. грн. для придбання медичного обладнання в обласні заклади охорони здоров’я, необхідного для надання якісної медичної допомоги третинного рівня жителям на умовах співфінансування із місцевими бюджетами області, 1 000,0 тис. грн. Черкаській обласній лікарні на закупівлю програмного забезпечення «Медична інформаційна система» і послуг з її встановлення та 400 тис. грн. на придбання медичного обладнання та виробів медичного призначення, лікарських засобів; 7 250 тис. грн. на придбання автомобілів швидкої медичної допомоги на умовах співфінансування з місцевими бюджетами області для забезпечення надання якісної медичної допомоги жителям області та 985 тис. грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції приміщень для створення централізованої диспетчерської служби області; 1 386,0 тис. грн. на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Не обійшли увагою депутати й соціально вразливі категорії громадян та обдаровану молодь: передбачено 2 300,0 тис. грн. для надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам, переміщеним громадянам із АР Крим та східних областей України, учасникам АТО та членам їх сімей; 500 тис. грн. на капітальний ремонт даху будівлі комунального закладу «Черкаський обласний центр по роботі з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради».

Крім того, в бюджеті передбачено 1 000,0 тис. грн. для надання одноразової грошової допомоги громадянам області депутатами обласної ради. На природоохоронні видатки спрямується 34 251,194 тис. грн.
27.03.2017 15:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter