Ткаченко: на Черкащині готові сприяти в запровадженні нових технологій у різних сферах

Ткаченко: на Черкащині готові сприяти в запровадженні нових технологій у різних сферах Максимально сприяти впровадженню нових технологій у різних сферах готові на Черкащині. Як інформують у Черкаській ОДА, про це в коментарі журналістам сказав очільник області Юрій Ткаченко. Він узяв участь у заході з відзначення 25-річчя «ПриватБанку», що сьогодні відбувся в Києві.

Там презентували нові продукти та сервіси віднедавна державного банку України. Як зауважив голова ОДА, ще торік Черкащина долучилася до областей, де державні послуги надають через портал iGov.org.ua. Це – волонтерський проект, який підтримує «ПриватБанк».

– Ми маємо максимально застосовувати новітні технології в різних сферах і готові цьому сприяти, інакше неможливий розвиток, – сказав Юрій Ткаченко. – На цій презентації було багато цікавих сервісів, банк так би мовити задає тон. Гарна пропозиція для муніципалітетів щодо використання QR-коду для оплати тих чи тих послуг, запровадження електронних квитків. Це, з одного боку, оптимізація витрат для перевізників. Із іншого – легалізація прибутків, тобто детінізація економіки, що є нашим пріоритетом.

За словами очільника області, цьогоріч на Черкащині заплановано створити Єдиний регіональний портал адміністративних послуг. Першим кроком має стати запровадження електронного документообігу між усіма органами виконавчої влади в регіоні.

– Це дасть змогу громадянам і бізнесу отримувати адміністративні послуги в електронному вигляді, – пояснив Юрій Ткаченко. – Так ми мінімізуємо корупційні ризики й покращимо сервіс для громадян.
21.03.2017 18:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter