На Черкащині діє програма забезпечення громадян доступним житлом

На Черкащині діє програма забезпечення громадян доступним житломВ області розпочато роботу щодо видачі здешевлених кредитів на придбання житла. За інформацією Філії-Черкаського обласного управління АТ «Ощадбанк» та Черкаської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» за станом на 10.08.2012 року в області видано вже 4 такі кредити, із них : 2 – на придбання однокімнатних квартир в будинку по вул. Бидгощській, 38/1, м. Черкаси (забудовник ПП Надія») та 2 – на придбання однокімнатних квартир в будинку по вул. Комарова, 21-А, м. Умань (забудовник ТОВ «Шанс»).
За оперативною інформацією Управління Національного банку України в Черкаській області, до Філії-Черкаського обласного управління АТ «Ощадбанк» звернулося 69 осіб з проханням надати роз’яснення щодо умов отримання кредиту, до установ АБ «Укргазбанк» звернулися за консультацією 32 особи, до установ АТ «Банк «Фінанси та Кредит» звернулося за роз’ясненнями 4 особи. Всі вони отримали необхідну інформацію.
Детальну інформацію щодо отримання іпотечних кредитів в Черкаській області відповідно Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, а також перелік об’єктів незавершеного будівництва, що беруть участь у кредитуванні, можна отримати у приміщенні Черкаського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик 219 (контактний телефон (0472) 32-86-81), в якому розміщене «єдине вікно». Крім того, для надання консультацій залучені представники забудовників, спеціалісти АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк».
Консультації надаються щоденно з 8.30 год. до 16.30 год., а представники забудовників та спеціалісти АТ «Ощадбанку» та АБ «Укргазбанк» надають консультації у вівторок та четвер із 14.00 год. до 16.00 год.
Інформація про існування, роботу та контактний телефон «єдиного вікна» розміщена на інформаційних стендах у відділах житлово-комунальних господарств та сайтах райдержадміністрацій.
Громадяни мають можливість скористатись Інтернет-сайтом WWW.MOLOD-KREDIT.GOV.UA та дізнатись про умови іпотечного кредитування, поставити питання на форумі сайту, скористатись кредитним калькулятором та прорахувати прогнозний розмір кредиту, першого внеску, щомісячного платежу за кредитом та компенсації відсотків.

Довідка: видача здешевлених кредитів здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №343 «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» (далі – Порядок).
Згідно Порядку, позичальником може бути громадянин, який потребує поліпшення житлових умов та відповідає вимогам банку до позичальників. Громадяни можуть отримувати в банках кредити на будівництво (реконструкцію) чи придбання в об’єктах незавершеного будівництва житла на строк до 15 років, сплачуючи 3% річних, решту буде компенсувати держава.
Перелік об’єктів незавершеного будівництва, в яких може купуватися житло відповідно до цього Порядку, визначається міжвідомчою комісією, утвореною відповідно до Порядку забезпечення громадян доступним житлом. При цьому остаточне рішення про надання позичальнику кредиту для придбання житла в об'єкті незавершеного будівництва приймає банк відповідно до своїх внутрішніх правил.
14.08.2012 14:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter