Заборгованість по зарплаті на Черкащині зменшилася майже на 3 млн. грн. , - Коваль

Заборгованість по зарплаті на Черкащині зменшилася майже на 3 млн. грн. , - Коваль Заборгованість з виплати зарплати в області зменшилася майже на 3 мільйони гривень. Як інформують у Черкаській ОДА, на цьому наголосив перший заступник голови обласної адміністрації Віталій Коваль під час засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

– З початку цього року в області спостерігається позитивна динаміка щодо погашення заборгованості, – зазначив Віталій Володимирович. – Загальну суму, порівняно до початку року, зменшено на 2,7 млн грн. Таким чином, на кінець червня вона становила 21,4 млн грн.

Найбільша загальна сума боргу в підприємств міст Сміла (7 млн грн) та Черкаси (6,3 млн грн), а також Черкаського (2,7 млн грн), Уманського (1,8 млн грн) та Маньківського районів (1,6 млн грн).

Повністю розрахувались з боргами найбільші боржники міста Черкаси: КП «Черкасиелектротранс» та КП «ЧЕЛУАШ».

На засіданні ж комісії заслухали голів тимчасових комісій Городищенської та Драбівської районних адміністрацій, керівника робочої групи з питань контролю й ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій міста Черкаси. Вони повідомили про проведену ними роботу у напрямку зниження рівня заборгованості протягом січня-червня 2016 року.

Між тим, за повідомленням Головного управління статистики в області, на 1 червня цього року виникла заборгованість із виплати зарплатні на підприємствах-банкрутах м. Черкаси – ПАТ «Соснівський гранкар’єр» в сумі 439 тис. грн (саме ж підприємство знаходиться в місті Рівне) та м. Золотоноша – ТОВ «Агрокласік 2014» (майже 200 тис. грн). Загалом же на підприємства-банкрути припадає майже 68 % загального боргу підприємств області.
01.07.2016 16:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter