На Черкащині заплановано створити ще 50 с/г обслуговуючих кооперативів

Як інформують у Черкаській облраді, 24 вересня Валентина Коваленко взяла участь у підсумковому інформаційному семінарі з питань впровадження на Черкащині проекту «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів», що впроваджується в області у рамках програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» у партнерстві із обласною радою та Ресурсним центром АНГО.
На Черкащині заплановано створити ще 50 с/г обслуговуючих кооперативів

Участь у семінарі взяли депутати обласної ради – Юлія Воєвода і Віталій Полях, координатори Програми в Черкаській області, а також усі зацікавлені товаровиробники і сільські жителі області.

Як зауважила координатор заходів Проекту Таміла Лепьошкіна, на сьогодні в районах області проведено 18 навчально-інформаційних семінарів, в яких взяли участь більше 500 осіб.

«Ми ставимо перед собою амбітну мету: в результаті реалізації Проекту планується створити щонайменше 50 нових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, залучити близько 1000 громадян до господарської діяльності та працевлаштувати біля 300 осіб на селі», – відзначила Таміла Яківна.

Відповідно до умов Програми, кооперативи отримають матеріально-технічну підтримку через передачу в користування спеціального обладнання та матеріалів. Вартість Проекту складає 617,1 тис. євро, з яких 80% – внесок ЄС, а 20% витрат покривається за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів (30% та 70% відповідно). На сьогодні обласна рада виконала свої фінансові зобов’язання, виділивши на реалізацію проекту 123 тис. грн.
25.09.2015 08:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter