Падіння черкаської економіки в 2015 році в Черкаській ОДА додумалися назвати "періодом певної стабілізації"

Падіння черкаської економіки в 2015 році в Черкаській ОДА додумалися назвати "періодом певної стабілізації" Спад по основних галузях виробництва в області зупинився. І нині вже відбувається період певної стабілізації. Як інформують у Черкаській ОДА, про це повідомив директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Роман Карманнік, підбиваючи на засідання колегії ОДА підсумки економічного і соціального розвитку області за І півріччя 2015 року.

«До прикладу, промисловий комплекс в області за підсумком І півріччя цього року спрацював на рівні 92,9% (по Україні - 79,5%). Обсяг реалізованої продукції склав 21,7 млрд. грн. – сказав посадовець. – У розрізі ж основних галузей, ситуація має такий вигляд: харчова промисловість на рівні 91,4 % (до аналогічного періоду минулого року), машинобудування 94,2%, хімічна галузь 107%».

Вже до кінця цього року владці очікують скорочення відставання за основними галузями виробництва, а у 2016–навіть прогнозують незначний приріст. Однак, на жаль, позитивні економічні процеси поки не позначаються суттєво на збільшенні реальних доходів черкащан.

«Щодо доходів населення то тут звичайно є скорочення. Рівень заробітної плати склав 3102 грн. (115%), що при інфляції у 43 % зменшує її на 24%», – зазначив Роман Карманнік.
20.08.2015 17:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter