У Черкасах в 2016 році на базі "Строммашини" виготовлятимуть побутову техніку "Сатурн"

У Черкасах в 2016 році на базі "Строммашини" виготовлятимуть побутову техніку "Сатурн" Уже в наступному році в Черкасах стартує виготовлення побутової техніки відомої торгової марки "Saturn". Як повідомляють у міській раді Черкас, зараз представники холдингу працюють над реконструкцією викупленого приміщення заводу "Строммашина" та займаються підготовкою виробничих цехів для облаштування там високотехнологічного сучасного обладнання. Водночас, розробляється система логістики матеріалів і комплектуючих для забезпечення безперебійного випуску продукції.

Про такі результати зустрічі з представниками компанії, яка відбулася днями, повідомив секретар міської ради Олександр Радуцький.

Посадовець запевняє: зі свого боку міська влада зробить усе для того, щоб унеможливити корупційні зловживання на шляху підприємців чи будь-які інші перепони. Після повного запуску виробництва там, за попередніми підрахунками, зможе працювати близько 500 робітників. Половину робочих місць створять уже після запуску першої лінії заводу – в серпні наступного року.

– На сьогодні ми робимо все для того, аби інвестор розумів, що Черкаси – це відкрите місто й без корупційних схем, – зауважив Олександр Романович. – Разом із тим, залучення інвестицій цікавить і нас самих – це нові робочі місця й податки до місцевого бюджету. А ще – імідж нашого міста на європейському рівні! Окрім цього, радує й те, що в такій складній економічній ситуації, коли велика кількість підприємств зупиняється, у нас навпаки – запрацює щось нове.

За словами президента холдингу Олександра Громико, усі пусконалагоджувальні роботи планують завершити якнайшвидше, аби провести випробування конвеєра. Оскільки на 2016-ий рік запланований повномасштабний старт виробництва холодильників для європейського та українського ринків.

– Уся продукція, випущена з нашого конвеєру, відповідає стандартам якості Європейського Союзу. Ми використовуємо лише якісний європейський пластик, надійні двигуни, помпи і таймери. Нами впроваджена жорстка система контролю якості, – зауважує він. – Кожен співробітник несе персональну відповідальність за допущений брак. Українці можуть надати європейцям якісний товар і за конкурентною ціною. Основною нашою перевагою є зняття митних зборів, які Європейський Союз скасував не так давно. Завдяки цьому європейські бренди бачать величезний зростаючий потенціал у розміщенні замовлень саме в Україні. Не варто забувати й про нашвидку логістику товарів: після виходу з конвеєра, товар не більш ніж за 3-4 дні може бути доставлений в будь-яку точку Європи!

У цілому ж, представники холдингу зазначають, що Черкаси достатньо комфортне для введення бізнесу місто й не бачать жодних перешкод на цьому шляху. Кажуть: як обласна, так і міська влада зацікавлені в тому, аби тут відкривалися нові підприємства, створювалися нові робочі місця, а казна наповнювалася податками.

– Ми вже більше шести років виготовляємо нашу продукцію в Каневі (пральні машини, сушки для продуктів, а до осені 2015 комплектуємо лінії з випуску тепло вентиляторів та електрочайників), – зазначає він. – За весь цей час співпраці можемо зробити висновок, що в Черкаській області дуже лояльно відносяться до бізнесу й не бачимо перепон.

У серпні наступного року в Черкасах компанія планує розпочати виготовлення холодильників, згодом – електроплит, чайників, м’ясорубок тощо. На повну потужність майбутнє підприємство планує вийти через три роки.

Відома на всю Європу торгова марка «Saturn» бере свій початок від заснування в 1996 році в Чехії підприємства, що спеціалізувалося на виготовленні дрібної побутової техніки. Наразі, розробляючи власні ексклюзивні моделі, компанія інвестує свої активи в прес-форми для виробництва побутової техніки і працює з понад 90 заводами з Китаю, Тайваню та Туреччини. Їхня продукція користується стабільним попитом у мільйонів покупців із різних країн світу.
08.08.2015 13:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter