На Черкащині заборгованість з виплати зарплати становить 26,6 млн. грн.

Як повідомляють у Черкаській ОДА, на черговому засіданні тимчасової комісії ОДА з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат вкотре шукали шляхи для ліквідації заборгованої зарплатні на підприємствах області.

– Загальна сума боргу на сьогодні становить майже 27 мільйонів гривень, – зауважив заступник голови – керівник апарату ОДА, голова тимчасової комісії Віталій Коваль. – На економічно активні підприємства області припадає майже половина всієї заборгованості – більше 12 мільйонів гривень. Звісно маємо працювати над ліквідацією її на всіх підприємствах області, та в першу чергу слід приділити увагу економічно активним, адже вони мають для цього реальні можливості.
Особливе занепокоєння викликає ситуація на підприємствах ДП НАК Надра України «Центрукргеологія», КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» та Ватутінському КВП «Водоканал». Керівники цих підприємств основними проблемами вважають відсутність держзамовлень, ринків збуту та економічно необґрунтовані тарифи на послуги населенню. Зокрема, директор ДП НАК Надра України «Центрукргеологія» Віктор Панченко у розмові пояснив, що перспективи отримання великих замовлень на сьогодні немає у зв’язку з арештом рахунків і техніки підприємства. Основною причиною виникнення заборгованості на КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Черкаської міської ради Тарас Хвиль вважає циклічність робіт. «Але ми розробили фінансовий план розвитку підприємства, – зазначає він, – наразі маємо проект рішення про надання фінансової допомоги підприємству на всю суму заборгованої заробітної плати, яке розглядатиметься найближчими днями на сесії міськради».

Загальна сума заборгованості із заробітної плати в області станом на 19 червня поточного року становить 26,6 млн. грн., але в порівнянні з початком червня підприємства області зменшили заборгованість на 2,2 млн. грн..

Значне зменшення заборгованості відбулося завдяки виплаті заборгованої заробітної плати на ПАТ ТОВ «Смілянський електромеханічний завод», КП «Черкасиелектротранс» та ДЗ «Спеціалізована медико-санітарна частина №14» м. Сміла.
24.06.2015 19:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter