Ткаченко планує створити комунальне агентство, яке за гроші супроводжуватиме інвесторів

Ткаченко планує створити комунальне агентство, яке за гроші супроводжуватиме інвесторів Як інформують у Черкаській ОДА, під час найближчої сесії обласної ради 27 червня депутати розглянуть можливість створення нового комунального підприємства «Агенція регіонального розвитку». Мета майбутньої установи – залучати інвестиції в область, інформуючи вкладників коштів про переваги й привабливість краю, та безпосередньо супроводжувати інвесторів, допомагаючи їм із проходженням дозвільних та фіскальних структур. Про таку ймовірність проінформував голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

За його словами, такі агенції уже працюють у Львові, Дніпропетровську, Рівному й Кременчуці.

– Коли інвестор потрапляє на ту чи іншу територію, перед ним одразу стоїть питання, хто зможе захистити мої інвестиції, як я зможу пройти по «зеленому коридору» і як убезпечити себе від корупції. Якщо працюватиме це комунальне підприємство, інвестор офіційно сплачуватиме кошти в обласний бюджет і ця агенція займатиметься фактично всіма документами довільного характеру.

У цій агенції, зазначає Юрій Ткаченко, працюватиме 10 осіб – менеджерів із володінням іноземної мови, а от із керівником поки що визначаються. Майбутня установа матиме також власний сайт: українською та англійською мовами. А розміститься вона в приміщення обласної ради.

– Для нас дуже важливо спілкуватися з інвестором на достойному рівні, – підкреслив він. – Ми повинні відпрацювати так , аби про нас дізналися інвестори в інших державах.

Послуги агенції регіонального розвитку будуть платними. Натепер їхня вартість невизначена, утім, як запевняє керівник області, під час такого розрахунку виходитимуть із вартості таких послуг у реєстраційних та дозвільних структурах.
18.06.2014 10:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter