Три Сребрениці

Три Сребрениці...пам'ятаєте, як після звільнення Бучі, Ірпеня й Гостомеля, після ексгумації сотень вбитих, після поховань невинних жертв бійці "Азову" попереджали: ви жахнетесь, коли дійде до підрахунку вбитих у Маріуполі...

І сьогодні озвучена перша цифра: в інтерв’ю CNN радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що під час штурму міста загинуло не менше 22 тисяч жителів. Підрахувати точніше - неможливо. Не виключено, вважає Андрющенко, що жертв значно більше.

Чому росіяни вивозили з міста десятки тисяч людей, розвозячи їх по сибіру та на Далекий Схід - зрозуміло тепер. Треба унеможливити підрахунок вбитих..
Хоча масштаб події зрозумілий і тепер.

У липні 1995 року боснійські серби влаштували етнічну чистку мусульманського населення в Сребрениці (Боснія та Герцоговина). Було вбито близько 8 тисяч чоловіків та хлопчиків.

Європа жахнулася наймасштабнішому вбивству цивільного населення на території Європи після Другої Світової війни.

Через 27 років армія путіна значно перевершила "рекорд" зарізяк Ратко Младича. Європа після Другої світової має новий рекорд(

У Сребрениці боснійські серби (переважна частина цього народу - православні) знищувала іновірців-мусульман.

У Маріуполі армія слов'янської росії, з переважно православним населенням, вбила втричі більше. Таких же православних. Російськомовних, як і вони.
Маріуполь став в нашій уяві містом героїв, мучеників і невинних жертв. А попереду - тисячі драм з полоненими захисниками міста, яких чекає довга дорога додому, через біль та приниження.

Як там казав у перший день війни екс-одесит, а нині московський актор з "Кварталу Ы" Леонід Барац, звертаючись до російської армії? Здається щось таке: "Не стріляйте в мирних людей! Це наші люди, російськомовні...". Не послухали солдати комедіанта...

Звірства росіян у передмістях Києва, в Чернігіві, Харкові й Маріуполі, знущання над Херсонщиною, Луганщиною та Донеччиною мають прозорі цілі: деукраінізацію України, геополітичне підпорядкування та відновлення СРСР бодай в урізаній формі. Відтворення імперії проводиться на підмурку жаху, бо запропонувати українцям щось інше путін не може.

Ніякого усвідомлення того, що вони накоїли, у росармії не станеться. Той, хто віддав наказ знищувати українців, і ті, хто виконують цей наказ - в одній упряжці. Вони пов'язані кривавими злочинами. Покаяння в цій програмі не передбачене.

росіяни в Україні в 2022-му спалили за собою всі мости. Толстой, Достоєвський і Чехов - тепер на іншому березі...

Олександр Арабач
25.05.2022 16:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter