• 0

Де використовуються осушувачі повітря

Для чого потрібні осушувачі повітря? Їхнє головне завдання – позбутися вогкості й вологості в приміщенні. Мова може йти про квартиру, підвал, гараж або ж навіть – басейн (подробиці тут osushuvachi.ua/ru/osushiteli-vozduha-dlya-bassejna).

Звісно, волога в повітрі є завжди. Проте осушувачі повітря від Інтернет-магазину osushuvachi.ua допоможуть у тих випадках, коли вологість повітря в будь-якому приміщенні – надмірна.

У теплу пору дану проблему можна вирішити природнім шляхом. Відкрити двері та вікна й зробити протяг. Проте, як бути, коли на вулиці – мороз, і провітрювання через то проблематичне? Або ж зробити протяг в приміщенні проблематично через природні обмеження? Відсутність вікон, наприклад. Або ж мова йде про виробничий цех чи лабораторію в лікарні.

Вихід у таких випадках універсальний – придбання осушувача повітря osushuvachi.ua/ru/promyshlennye-osushiteli-vozduha.

Так само осушувач повітря стане у пригоді. Якщо:

- надлишок вологи відчувається в лазні, сауні чи басейні;

- надмірна волога робить некомфортним перебування в квартирі чи заміському будинку;

- надмірна волога помічена в морозильних камерах;

- надлишок вологи заважає ефективно працювати на складах та у виробничих цехах.

Загалом осушувач повітря – це електричний прилад. Він зменшує кількість вологи в приміщеннях. Сучасні осушувачі повітря також здатні, крім основної функції, ще й очищувати повітря, а також нагрівати його в разі необхідності. Для цього вони синхронізують свою роботу з вентиляційною системою.

Принцип функціонування осушувача повітря нескладний. Вентилятор проганяє повітря послідовно через два теплообмінника, які об’єднані в єдиний контур, наповнений фреоном. Завдяки роботі компресора в контурі забезпечується необхідна концентрація фреону. Також підтримується робочий тиск.

Під тиском фреон проходить через довгу й тонку капілярну трубку. У результаті він сильно охолоджується перед тим, як потрапити в перший теплообмінник. У підсумку теплообмінник завдяки фреону охолоджується. При цьому утворюється значна кількість конденсату. Волога збирається в спеціальний лоток та потім видаляється. Або через дренажну трубку, або в каналізацію.

Через стиснення фреон нагрівається і потрапляє в компресор, потрапляючи після цього вже в другий теплообмінник. Під впливом холодного повітря фреон конденсується.
25.01.2024 16:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter