• 0

Чим займається сучасна стоматологія

Чим займається сучасна стоматологія У широкому значенні слова, під стоматологією прийнято розуміти гігієну і лікування захворювань, що пов’язані з ротовою порожниною. Сучасна стоматологія стрімко розвивається. Щороку в технології лікуванні різних стоматологічних захворювань впроваджуються просто проривні інноваційні технології. Проте в світі проблеми із захворюваннями в ротовій порожнині залишаються одними з найпоширеніших проблем системи охорони здоров’я. Особливо страждають люди з невеликим достатком, для яких не по кишені регулярно стежити за здоров’ям зубів.

Найпоширеніші захворювання в області ротової порожнини



Переважна більшість процедур в сучасних стоматологічних клініках (подробиці тут https://kievsmile.com.ua/) здійснюються для виявлення та лікування двох найпоширеніших захворювань в області ротової порожнини – карієсу та захворюванню пародонта.

При лікуванні карієсу здійснюється пломбування зуба після. Якщо ситуація серйозніша, то слід вдаватися до реставрації пошкодженого зуба. Коли це не допоможе, слід провести хірургічне видалення пошкодженого або хворого зуба. Це робиться у тих випадках, коли вилікувати або ж відновити зуб технічно вже неможливо.
Доволі часто також стоматологи проводять:

- лікування пародонта і ясен;

- ендодонтичне лікування кореневих каналів;

- лікування абсцесу зубів.

Попри те, що сучасна стоматологія може знайти вихід навіть у безнадійних ще вчора випадках, стоматологи все одно радять двічі на рік відвідувати лікаря для профілактичного огляду зубів. Також під час таких оглядів бажано здійснювати професійне чищення ротової порожнини. Слід також зважити на те, що зміни в ротовій порожнині, можуть свідчити про наявність у людини таких захворювань, як рак, діабет або остеопороз. Варто також знати, що значна частина досліджень виявила залежність між захворюваннями ясен та ймовірністю появи серцевих захворювань та передчасних пологів.

Як готують стоматологів в Україні



В Україні всі стоматологи п’ять років навчаються на стоматологічних факультетах в медичних вишах. Після цього ще два роки навчаються в інтернатурі. Після завершення інтернатури необхідно обрати майбутню спеціалізацію. У результаті стоматологи починають працювати за такими напрямками:

- стоматолог-терапевт,

- стоматолог-хірург,

- стоматолог-ортопед (той, що займається протезуванням зубів);

- дитячий стоматолог,

- ортодонт.
19.01.2024 16:47
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter