• 0

Основні переваги дерев'яного посуду

Дерев’яний посуд сьогодні не такий поширений, як, наприклад, фарфоровий або ж керамічний. Проте ті люди, які віддають йому перевагу й охоче купляють дерев’яний посуд (подробиці тут https://vurobukarpat.com.ua/ua/dlya-kuhni/posud-z-derevyny/) стають власниками екологічно чистих столових приладів, які мають лікувальні властивості, мають чудовий зовнішній вигляд та зберігають шану й популярність у багатьох людей.

При цьому посуд з деревини майже завжди чудово вписується в будь-який кухонний інтер’єр, додаючи йому натуральності, вишуканого смаку та непідробної оригінальності.

Історія використання дерев’яного посуду в Україні починалася сотні років тому. Люди тоді не замислювалися відносно естетичності та користі для здоров’я. Важливо було забезпечити себе та свою родину кухонним приладдям для зручного споживання їжі.

Для вироблення ложок, мисок та тарілок використовувала різні породи деревини. З історичних дописів та згадок відомо, що вперше дерев’яний посуд почали прикрашати різьбленням у монастирях. Тоді з’явилися красиві й ошатні чашки, кубки, на які наносилися різноманітні візерунки. Такий посуд був як зручним, так і естетично досконалим. Пізніше посуд з деревини почали розписувати різними видами розпису. Збереглися зразки городоцького, хохломського, петриківського розписів на дерев’яному посуді.

Через те, що дерево є природним матеріалом, то посуд з нього доволі швидко ламався та ставав непридатним для використання. Тому майстри почали обробляти дерево спеціальними розчинами для підвищення міцності. А останній шар на посуді робили з лаку.

Це не йшло на користь людям, які користувалися таким посудом. Тому зараз майстри з виготовлення посуду з деревини намагаються максимально зберегти цілющі властивості дерева і не використовують при виготовленні посуду ніяких хімічних домішок та інших шкідливих для людей препаратів. Справжні професіонали головну увагу приділяють саме екологічності виготовлення посуду з деревини.

Екостиль в Україні популярний не лише у знавців. На сьогоднішній день багато людей із задоволенням купляють на кухню саме дерев’яний посуд. Це дає можливість щодня відчувати свій зв’язок з природою. Плетений та дерев’яний посуд сьогодні часто виробляють з таких матеріалів, як лоза, бамбук або береста. Та ж сама популярна в багатьох країнах піца подається до столу на дерев’яній тарілці – саме для того, щоб зберегти смакові особливості страви.
17.01.2024 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter