Шановні користувачі!
Як ви вже помітили - зовнішній вигляд сайту змінено,
у зв'язку з цим всі читачі, які бажають коментувати матеріали сайту повинні
пройти повторну реєстрацію!
У кавовому світі бренд Лавацца добре відомий як виробник смачної та ароматної кави, що постійно пропонує різні новинки. Дуже популярними є купажі, такі як Lavazza oro. Річ у тому, що ця кава є сумішшю шести різних сортів арабіки. Саме тому вона відрізняється таким унікальним смаком та ароматом.
Чому Oro така популярна
Зерна для цього напою поставляються із різних куточків Центральної та Південної Америки. Клімат і склад ґрунту в них різняться, що робить окремі сорти унікальними за своїми смако-ароматичними властивостями. А їхнє змішування тільки додає родзинки та пікантності.
Лавацца оро визнано як своєрідний стандарт кавової якості. Звідси і назва oro, яка з італійської перекладається як золото. Пінка у неї, до речі, теж золотистого відтінку. Зерна піддаються середньому ступеню обсмажування, що забезпечує відмінний баланс кислинки та гіркуватості. Міцність напою – м'яка та ненав'язлива. Тому така кава підходить практично всім.
Якщо говорити про конкретний смак, то можна відзначити легку солодкість, яка властива арабіці. Післясмак - з різними квітковими та фруктовими нотками. Аромат у свіжоприготовленого напою досить інтенсивний. У теперішній час придбати його можна у двох основних «форматах».
Мелений.
Зерновий.
Якщо ви купуєте зерна, треба знати, що експерти рекомендують середній помел. Занадто тонко молоти не варто, адже кава може вийти дуже міцною та насиченою.
Основні особливості
Лавацца оро виробляється в Італії та обсмажується по-італійськи. Зерна мають темно-коричневий колір і маслянисту поверхню (через виділення ефірних олій). Якісну зернову оро можна придбати тут. У смаку правильно приготовленого напою відчувається приємна кислинка та ледь помітна гіркота.
Найкраще переваги цього сорту розкриваються при використанні класичного способу приготування – у турці. Кожен кавоман знає, що у ній досягається особливий температурний режим. Для однієї порції потрібно взяти 1-2 чайні ложки свіжомеленого порошку. Доводити до кипіння не варто, напій вариться на слабкому вогні до появи пінки. Тут дуже важливо користуватися очищеною водою, якість якої може досить відчутно впливати на смак та післясмак.
Цукор зазвичай не використовується, тому що арабіці властивий солодкуватий присмак. Кавову рутину можна розбавити додаванням прянощів або спецій:
чорний перець;
імбир;
кардамон.
Пряний аромат лише додасть апетитності. Причому використання таких добавок відкриває величезний простір для експериментів. Зберігати Лаваццу краще у темному та прохолодному місці. З цією метою оптимально брати банку, яка щільно зачиняється.
27.12.2023 15:22
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter