Шановні користувачі!
Як ви вже помітили - зовнішній вигляд сайту змінено,
у зв'язку з цим всі читачі, які бажають коментувати матеріали сайту повинні
пройти повторну реєстрацію!
Лавацца – всесвітньо відомий кавовий бренд. Його продукція відома кожному, хто розуміється на каві та полюбляє якісний напій. Вся його продукція виробляється в Італії, за спеціальними та унікальними технологіями. Одним із найпопулярніших видів кави цього виробника є Crema e Gusto. Розкажемо про неї докладніше.
Особливості цієї кави
Перше на що слід звернути увагу – інтенсивність та насиченість смаку. Це бленд, в якому домінує добірна робуста (70%) та додає родзинку арабіка преміум якості (30%). Таке співвідношення забезпечує три основні особливості напою.
Міцний та «щільний» смак.
Післясмак із хлібними та винними відтінками.
Вишуканий та приємний аромат.
Lavazza crema e gusto має темне обсмажування. Завдяки цьому не тільки посилюється міцність смаку, а й з'являються характерні шоколадні нотки післясмаку. Тут важливо зазначити, що у бленді використовується робуста з різних регіонів Африки та Азії. Тому смакові властивості мають особливу унікальність. Арабіка поставляється з Бразилії, тому відчувається м'якість та легкий горіховий присмак.
Слово Crema не просто так вказано у назві. Пінка у цьому напої стійка, приємна на смак і зовні прикрашає його.
Як заварювати та зберігати
Для приготування смачного та ароматного напою краще взяти зерна, придбати які можна здесь. Помел – ближче до середнього. Для заварювання добре підійде турка. Будь-який кавоман знає, що з її допомогою можна досягти оптимального температурного режиму. Важливим компонентом є вода. Краще брати м'яку та очищену. Оскільки вода з крана містить багато елементів, які можуть вплинути на смак.
На стандартну чашку буде достатньо 1-2 чайні ложки свіжомеленого складу. Цукор додається до смаку. Кава вариться на слабкому вогні, але не доводиться до кипіння. Як тільки з'явиться та почне підніматися пінка у вигляді шапочки – можна знімати турку з вогню та наливати каву у чашку.
Лавацца поставляється у зерновому та меленому варіантах. Продукт упакований у вакуумовані пакети різного об'єму. Термін зберігання – до двох років. Проте якщо розкрити упаковку, він скорочується, оскільки продукт починає контактувати з повітрям та окислятися. Щоб смакові та ароматичні характеристики збереглися довше, потрібно виконувати кілька простих правил зберігання.
По-перше, зберігати Крема е Густо краще у темному місці, недоступному для сонячних променів. По-друге, кава має знаходитись подалі від джерел сильного тепла. Оскільки від нагрівання може почати виділятися ефірна олія. Не рекомендується класти зерна в холодильник – вони можуть вбирати сильні запахи. Ємність з продуктом повинна герметично закриватися, краще щоб вона була непрозорою.
27.12.2023 15:19
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter