• 0

Як підібрати шапку за формою обличчя

Основне призначення головного убору — захист від холоду, але він також виконує роль модного аксесуара. При виборі варто враховувати не тільки актуальні тенденції, але й форму свого обличчя. Якою має бути жіноча шапка, що могла б акцентувати на привабливих рисах та забезпечувати стильний вигляд — дізнаєтесь з даного матеріалу.


gallery-image


Які є типи обличчя


Всі люди різні, з різними характерними рисами обличчя. І те що підійде власникам овального обличчя, може геть зіпсувати вигляд круглолицим. Загалом обличчя поділяються на:


  • Овальні — довжина овального обличчя в півтора раза більша за ширину. Розміри чола та підборіддя є приблизно однаковими, характерна заокругленість лінії росту волосся та всіх кутів.


  • Круглі — довжина приблизно дорівнює ширині. Підборіддя має круглу форму, а лінія росту волосся — дугоподібну.


  • Прямокутні — довжина помітно більша за ширину. Розміри чола та лінії підборіддя мають приблизно однакове значення.


  • Квадратні — довжина приблизно дорівнює відстані між вилицями. Ширина чола та лінія підборіддя майже однакові.


  • Трикутні — характеризуються широким чолом та вилицями, але вузьким гострим підборіддям. Лінія росту волосся має дугоподібну або серцеподібну форму.
  • .

Визначення своєї форми обличчя допоможе вибрати ідеальну жіночу шапку.


Які шапки підходять для різних типів обличчя


Вибираючи жіночу шапку, необхідно зупинитись на формах, які візуально наблизять контури обличчя до овалу. Симетричні овальні обриси вважаються ідеальними.


Овальне обличчя


Тож овальному обличчю підійдуть будь-які шапки. Але все ж краще відмовитись від надто високих моделей, які мають великі помпони. До овального обличчя чудово підходять асиметричні шапки та такі, які закривають чоло.


Круглолиці


При круглому обличчі не слід вибирати шапки, які щільно обтягують голову та закривають чоло. Подовжити форму обличчя можна за допомогою високих шапок, прикрашених великим помпоном та об'ємними в'язаними моделями. Чудово підходять варіанти з будь-якими вертикальними візерунками.


Прямокутна форма


Для прямокутного обличчя підійдуть моделі, які утворюють горизонтальну лінію. Це можуть бути шапки, які мають об'ємні відвороти, зав'язані вгорі вушанки, шапки у вигляді кашкета. Вони прикривають чоло та візуально зменшують витягнутість обличчя.


Квадратна форма


Власникам квадратного обличчя не підходять шапки з великими декоративними елементами. Нівелювати масивне підборіддя допоможуть моделі, які утворюють округлі контури. У зимовий період матимуть непоганий вигляд шапки-вушанки, а також моделі з кісками та висячими помпонами.


Форма трикутника


Для трикутного обличчя підійдуть шапки, які закривають чоло. Головне, слід звертати увагу, щоб вони не надто щільно обтягували голову. Трикутному обличчю підходять шапки у формі панами, берети, пухнасті хутряні моделі. Доречним буде асиметричний крій.


gallery-image


Як підібрати шапку відповідно до рис обличчя


Завдяки вдало підібраній шапці можна скорегувати не тільки контури обличчя, але й пом'якшити його занадто масивні риси. Тут діє одне головне правило — чим масивніші риси обличчя, тим грубішою має бути в’язка, візерунок чи декор. Тонка одношарова шапка може не вигідно підкреслити ті частини обличчя, від яких краще відвернути увагу. Натомість шапки об’ємних форм з грубою в’язкою в поєднанні з дрібними рисами обличчя виглядатимуть недоладно.


Вдало підібрана жіноча шапка може не тільки зігріти в холод, але й надати обличчю чарівності та привабливості. Знайти ідеальну модель, яка задовольнятиме всі вимоги покупця, можна в магазині FORTUNE.

31.10.2023 21:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter