• 0

Переваги LED-освітлення

Переваги LED-освітлення Для того, щоб наша робота була продуктивною, ми повинні створити комфортні умови за робочим місцем. З настанням осіннє-зимового періоду сонця стає менше, тому значну частину робочого дня ми змушені проводити при електричному освітленні. Будь-яке робоче місце сьогодні важко уявити без настільної лампи або ж led-світильника (подробиці за посиланням https://gamma.net.ua/). В останнє десятиліття ми стали свідками справжнього прориву led-технологій. Це дало можливість розробникам постійно експериментувати з різними варіантами освітлення. А лед-лампи сьогодні – незаперечний хіт продаж на ринку.

Лед-лампи: що це таке?



LED або ж світлодіод – це напівпровідниковий пристрій, створений на кристалічній основі. У результаті електрострум перетворюється на оптичне випромінювання.

Таке випромінювання спрямовує промені світла за конкретним заданим напрямком з визначеною довжиною хвилі. У цьому їхня відмінність від звичних для нас ламп розжарювання. Ті спрямовували світовий потік рівномірно. У свою чергу, завдяки інноваційним розробкам, світлодіоди випромінюють світло широкого спектру.

Сильні сторони лед-світильників



У лед-світильників та лед-ламп є чимало переваг. Зокрема, слід звернути увагу на:

1) LED-освітлення сприяє енергозбереження в цілому. Технологія дає можливість зекономити приблизно до 90 % електроенергія без втрати потужності;

2) LED-освітлення розраховане на тривале використання. Сьогодні в продажу є світильники, термін придатності яких сягає 50 тисяч годин, без заміни лампи;

3) LED – світильники не випромінюють ніяких шкідливих речовин та небезпечних для людей випромінювань;

4) Є можливість за бажанням змінювати колірну температура та яскравість;

5) LED – світильники вирізняються своєю компактністю;

6) також вони мають високий індекс кольору, завдяки якому очі людини не втомлюються.

Якщо ж згадувати про недоліки, то їх цілком можна вважати умовними. Тим більше, що за великим рахунком недолік лише один – порівняно висока вартість.

Беручи до уваги перераховані вище переваги LED -світильників, і те, що з часом вони повністю окупають себе, то на такий недолік можна і не зважати.

Які бувають види настольних LED -ламп



LED -лампи можуть бути офісними, що розраховані на рівномірне освітлення робочої зони на столі. Також вони можуть бути декоративними. Їх використовують, як додаткове освітлення.
24.10.2023 15:57
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter