• 0

Який бомбер обрати

Бомбер – це популярний сьогодні вид верхнього одягу, який практично однаково поширений і серед чоловіків, і серед жінок (докладніше тут https://s-original.ua/plashchi/typ-plashcha:bomber/). Роль замка на бомбері виконує або молнія, або ж – кнопки.

Бомбери мають щільні манжети з тканини. Великі за обсягом кишені, не велику довжину та гнучку гумку на нижньому краю самого виробу. Кожна дизайн6ерська особливість бомбера спрямована на те, щоб захистити від холодного вітру й зберегти тепло. Переважно бомбери шиють з вовни, бавовни, нейлону та шкіри.
У бомбера, за великим рахунком, вже давно немає конкурентів. Це достатньо давно – класичний одяг і для чоловічого, і для жіночого гардеробів.

Загальновідомо, що бомбер вперше з’явився, як льотна куртка для американських льотчиків ще за часів Першої Світової війни. Тоді в кабінах бойових літаків не було захисного скла. Тому льотчики були змушені змагатися не лише з ворожими пілотами, а й з пронизливим вітром та опадами.

Цю проблему слід було вирішувати надзвичайно швидкими темпами. Для початку найкращим варіантом стала захисна куртка, пошита з натуральної шкіри. Така куртка давала можливість зберігати тепло навіть на значних висотах, була комфортною та зручною.

Однак на сьогоднішній день куртка значно змінилася. Тепер це не одяг для льотчиків, а дуже модний елемент гардеробу.

Зазвичай спеціалісти розділяють бомбери на три умовних види:

1) класика. Як правило, вироблений зі шкіри, у верхній частині – кишені. Це переважно зимовий варіант бомбера. В якості утеплювача використовується хутро;

2) стьобаний бомбер. Він схожий на куртку, хоча й відрізняється від неї укороченим фасоном. Також він має гумки й може утеплюватися хутром;

3) спортивний бомбер. Зовні має схожість з олімпійкою з гудзиками. Такий варіант широко використовують поп-зірки, спортсмени, і взагалі люди, що звикли вирізнятися на загальному тлі.

Однак останніми роками з’явилися й набули широкої популярності бомбери, які не входять у жодну з трьох згаданих вище категорій. По-перше, це джинсові бомбери, які стрімко завоювали величезну популярність і є всі підстави вважати, що джинсові бомбери надвого увійшли в наше життя. По-друге, атласні та шовкові бомбери. Зазвичай це – вихідний варіант одягу, хоча може використовуватися не тільки на свята, а й для щоденного носіння. По-третє, це подовжені бомбери. Вони геть вибиваються з усталеної традиції, вільно розташувавшись на фігурі.
23.10.2023 18:59
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter