• 0

Сонячна електростанція як бізнес

Сонячна електростанція як бізнес Сьогодні сонячна енергетика є надзвичайно привабливою для всіх, хто хоче мати стабільний та успішний бізнес. Придбати сонячні батареї для бізнесу в Україні прагне чимало охочих. Термін їхньої повної окупності відносно незначний. Фінансові ж умови, які пропонує держава під час закупівлі електроенергії для у тих, хто має сонячні електростанції бізнес – достатньо вигідні. До 2030 року в Україні 1 кВт*г держава закуповує по 18 євроцентів. Це відбувається в рамках державної програма, яка має на меті заохотити появу сонячних електростанцій для бізнесу в Києві та інших містах України.

Тому сьогодні усі, хто мріє та робить практичні кроки, щоб купити сонячні електростанції для бізнесу, - інвестують в надзвичайно перспективну галузь.
На даний час прибутковість сонячної електростанції в Україні коливається від 15-ти до 20-ти відсотків на рік. Це відчутно більше, ніж в інших економічних галузях, які так само вважаються перспективними та потенційно прибутковими. Тому сонячні батареї для бізнесу в Україні сьогодні – поширений вид бізнесу.

Що може собі дозволити приватна особа



Якщо говорити про те, що можуть собі дозволити приватні особи, то українське законодавство дозволяє будь-кому встановити сонячну станцію, що матиме потужність до 30 кВт. При цьому обов’язкова умова – вироблена електроенергія має використовуватися в домашньому господарстві. А от надлишок електроенергії держава куплятиме по тарифу, про який ми вже згадували: 18 євроцентів за 1 кВт*г.

Проте цей тариф має стосунок для тих сонячних електростанцій, які були встановлені та почали функціонувати до кінця 2019 року. Ті, хто під’єднався з 1 січня 2020 року отримуватимуть від держави вже 16 євроцентів за 1 кВт*г. А ті, хто зробить це з 1 січня 2025 року матимуть вже по 14 євроцентів за 1 кВт*г.

Що треба для облаштування сонячної електростанції



Щоб розташувати на своїй землі сонячні панелі, які мають потужність до 30 кВт, вам знадобиться 4 «сотки» землі та близько 170 квадратних метрів покрівлі. З самого початку вам доведеться вкласти в справу суму, еквівалентну 6 тисячам американських доларів. Це близько третини того, що буде вам необхідно (подробиціц тут https://solar-energy.com.ua/gotovye-resheniya/merezhevi-sonyachni-elektrostanciyi-dlya-biznesu/). . До речі, кілька банків надають на вигідних умовах кредити на створення сонячних електростанцій.

Перед стартом потрібна якісно підготуватися. Перевірити відповідність будівництва всім наявним технічним умовам. Слід звернути увагу на:

- виділену потужність згідно угоди про користування лектроенергією;

- кількість фаз;

- переріз кабелю, що йде від лічильника до найближчого трансформатору.
21.07.2023 16:24
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter