• 0

Яка шафа купе краще - кутова або пряма

Купівля меблів вимагає від мешканців попереднього аналізу та вибору відповідного виробника. Відомо, що шафи та інші предмети інтересу мають служити довгі роки. У питанні, як купити шафи-купе, рекомендуємо враховувати наявні елементи та габарити житла. Адже приміщення, де планується розміщення меблів, може відповідати прийнятим стандартам або бути складним та нестандартним. Як вибрати систему зберігання, що оптимально підходить для всіх членів сім'ї, з найкращим співвідношенням ціна – якість розглянемо докладніше.

Мета покупки



Першим кроком у плануванні стане визначення місця у приміщенні, а також призначення об'єкта. Слід враховувати місткість системи зберігання, виходячи з кількості користувачів. Наприклад, у спальні батьків зберігають великий обсяг речей, у підлітка – у рази менший, а шафа у передпокою частіше призначена для верхнього одягу. Рекомендуємо враховувати власні переваги при виборі зовнішнього вигляду виробу, його оздоблення та кольору. Наприклад, чи прямий гардероб «зливається» зі шпалерами на стінах або стане дзеркальним відображенням простору. Кутовий напроти може стати яскравим арт-акцентом молодіжної кімнати.

Усі за і проти обох конструкцій



 Для прийняття оптимального рішення зробимо порівняльну характеристику кожного окремо:



1. Шафа-купе у прямому чи «класичному» форматі.

Придбання меблів даної конструкції вважається універсальним для будь-якого приміщення в будинку, на дачі, офісі або малогабаритній квартирі (передпокій, спальня, дитяча, вбиральня, вітальня). Серед переваг експлуатації:


  • гарна місткість для щоденного або сезонного використання одягу, взуття, верхніх речей, головних уборів, постільної білизни, побутового приладдя, аксесуарів;

  • практичність та ергономічність експлуатації;

  • легка доступність різних полиць, ящиків, наявність кронштейнів;



Плюсом покупки шафи-купе трьохдверної стане можливість простого та швидкого сортування одягу, особливо коли не вистачає часу на тривалий пошук конкретної речі.

2. Шафа-купе кутового формату.

Це досить місткі та легко нарощувані в довжину вироби. Існує два основних типи продукції – у вигляді «трапеції» або «Г-подібної» моделі. До переваг відносять:


  • компактність складування великого обсягу речей;

  • економію простору в малогабаритних кімнатах;

  • можливість коригування нерівних стін, розміщення у кутах;

  • оригінальність конструкцій та нарощування кількох секцій чи полиць.



Плюсом покупки є цінова доступність. Хоча кожен із варіантів шаф (кутовий або «класичний») мають свої переваги. Визначальним критерієм є якість меблів та вибір виробника. Рекомендуємо придивитися до перевірених часом гравців меблевого ринку, які дорожать репутацією та надають детальну консультацію з приводу обраної моделі.

18.07.2023 10:08
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter