• 0

Яку холодильну камеру вибрати для дому

Придбання холодильної камери – питання актуальне для людей, які звикли робити великі запаси продуктів. Заморожені фрукти, овочі зберігають більше вітамінів, корисних речовин, ніж консервовані. Тому маючи город, власну дачну ділянку, чому б не скористатись можливістю взимку ласувати ароматною малиною або полуницею? Та й на інших продуктах можна зекономити, придбавши певну їх кількість в акційний період та відправивши на зберігання.

В магазинах представлено безліч моделей техніки, яка може відрізнятися за:


  • дизайном;

  • габаритами;

  • характеристиками.



Пропонуємо розібратись у різновидах пристроїв, що представлені на ринку. А саме, які з них більш зручні у домашньому вжитку – горизонтальні чи вертикальні.



Горизонтальні моделі



Через зовнішній вигляд і спосіб відкривання їх ще називають скринями. Якщо ви вирішили для дому купити холодильну камеру горизонтального типу з великим об’ємом, але ваша кухня замала, вона може розміститися на закритому балконі, лоджії. ЇЇ об’єм, зазвичай більший, ніж у вертикального аналогу. Тобто, кількість заморожених продуктів теж буде більшою.

Як правило, у холодильних скринях зберігаються різні продукти. Тому, щоб кожного разу не виймати увесь вміст, при пошуку заморожених вишень або томатів, варто простір умовно розділити на різні зони. З цією метою зручно використовувати спеціальний пластиковий посуд.

Для тривалого зберігання дрібних шматочків сиру, ковбаси, масла, морепродуктів виробники передбачили кошики. У більшості приладів він лише один. Іноді зустрічаються моделі з двома ящиками. Але їх також можна придбати додатково.

Вертикальні конструкції



За своїм виглядом вони нагадують холодильники. Але за дверцятами ховається кілька морозильних відділень у вигляді поличок з дверцятами та висувних ящиків. Відсіки виготовляються зі скла, пластику, комбінованих матеріалів.

Холодильні шафи можуть мати висоту всього 65-70 см, що дозволяє сховати техніку під столом або в тумбі. Прилади висотою 1,5-2 метри – непоганий аналог горизонтальним конструкціям. Їх перевага у великій кількості поличок, що дозволяє окремо розмістити пакунки з рибою, м’ясом, овочами та фруктами. Але в морозильних камерах такого типу є й недолік – зменшення корисного об’єму.

Якому приладу слід віддати перевагу



Горизонтальна техніка має різні габарити, але в будь-якому разі потребує більше місця на підлозі. Це потрібно враховувати при замовленні. Але вона більш економічна за такими параметрами:


  • вдале розташування контуру холодоагенту;

  • ефективність теплоізоляції.



При відключенні електроенергії така техніка ще довго зберігатиме холод, та й, звісно, продукти.

Поєднавши вертикальну шафу з холодильником, виконаним у такому ж стилі, можна реалізувати комбінацію «side by side». Якщо окремостоячий прилад потрібно вибирати з урахуванням інтер’єру приміщення, то вбудований варіант можна сховати в кухонних меблях.

Отже, коли ви вирішили придбати холодильну камеру, враховуйте розміри самої конструкції та приміщення, де вона буде розташована, особливості інтер’єру, об’єм продуктів, що планується зберігати та власні уподобання. 

24.01.2023 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter