• 0

«Чорна п'ятниця»: як вигідно купити елітну парфумерію та косметику

Затяті шопоголіки живуть в очікуванні цього дня цілий рік. Для декого він нічим не відрізняється від інших. Є такі люди, котрі неочікувано для себе відкривають переваги цікавих пропозицій. Незалежно від того, до якої групи хто належить, це ідеальний час для покупок. Акції, які готують продавці, у такий особливий час — це справжнє запаморочення голови. 

Історія виникнення «чорної п'ятниці» 



Black Friday традиційно проводиться після американського Дня подяки. Історія походження такої назви має декілька версій і пов'язана з різними часовими проміжками: 

1) 1950-ті роки. Більшість американців продовжували свій відпочинок, тому брали лікарняний і не виходили на роботу. Це, звісно, викликало труднощі у керівництва компаній, які стикалися з відсутністю працівників на робочих місцях;

2) 1960-ті роки. Коли американці поверталися з Дня подяки додому, це створювало великі затори на дорозі. У поліціянтів у цей час виникало багато роботи, тому вони назвали п'ятницю «чорною»;

3) 1980-ті роки. Black Friday стала просто порятунком для підприємців. Якщо протягом року вони терпіли збитки та заносили у свої фінансові книги записи червоним кольором, то в п'ятницю, яка наступала після Дня подяки, у них з'являлися чорні нотатки. Це означало, що магазин отримував дохід. Саме від Black Friday вели відлік часу, коли перед святами американці витрачали в магазинах набагато більше грошей, ніж в інші періоди. 

Яка з цих теорій є найімовірнішою, визначити важко. Проте сьогодні вже вкоренилося розуміння того, що розпродаж у п'ятницю після Дня подяки — це початок періоду божевільних акцій. Такий звичай дуже сподобався шопоголікам із різних країн, тому сьогодні великі розпродажі з нагоди Black Friday проводять у всьому світі. 

Як не пропустити кращі знижки 



«Чорна п'ятниця» — це традиційні розпродажі, що відбуваються в останню п'ятницю листопада, тому точна дата змінюється з року в рік. Подібні акції влаштовують все більше магазинів в Україні. За покупками необов'язково відправлятися в модні бутики. Придбати все необхідне можна, сидячи вдома на дивані й переглядаючи онлайн-каталоги. Сьогодні інтернет-магазини влаштовують не менші розпродажі, ніж стаціонарні, пропонуючи цікавий асортимент за доступними цінами. 

У 2022 році Black Friday припадає на 25 листопада. Деякі магазини (наприклад, Notino) пропонують цілий тиждень великих знижок. За невеликі гроші можна придбати елітні парфуми чи косметику відомих брендів. Наприклад, Calvin Klein, Gucci, Hugo Boss та ін. Варто ознайомитися зі спеціальними пропозиціями, котрі підготовлюють до цього дня. Щоб «тримати руку на пульсі», можна підписатися на інформаційну розсилку. 

Коли не під силу чекати Black Friday 



«Чорна п'ятниця» — тільки в листопаді, а товари за вигідними цінами хочеться купувати завжди. У такому разі варто стежити за акціями, які влаштовує магазин. Наприклад, у тому ж самому Notino завжди можна знайти цікаві пропозиції на парфумерію й косметику. Магазин навіть літом влаштовує розпродажі, щоб ви могли підготуватися до відпочинку чи важливої події, економлячи при цьому кошти. 
19.10.2022 11:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter